Головна Новини Спорт футбол Як світ відреагував на скандальний пенальті англійців у півфіналі Євро-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Як світ відреагував на скандальний пенальті англійців у півфіналі Євро-2020

Футбольна спільнота вибухнула від призначення дуже дискусійного пенальті під час додаткового часу півфінального матчу

8 липня 2021, 08:53 comments5935
Поділіться публікацією:

Експерти VAR не знайшли причин, через які сам арбітр Денні Маккелі повинен був переглянути пенальті на користь англійців. Це стало фатальною помилкою, кажуть кілька колишніх суддів та футболістів. Про це повідомляє TV Sport 2.

Як світ відреагував на скандальний пенальті англійців у півфіналі Євро-2020

Суперечливе пенальті на Євро-2020 - фото з відкритих джерел

Під час першої п'ятнадцятихвилинки швидкий Рахім Стерлінг вилетів в штрафний майданчик данців і обігнав Йоакима Мюле. Захисник збірної Данії спробував перехопити м'яч, але суддя Денні Маккелі дав свисток і вказав на точку. Гравці команди гостей були дуже незадоволені рішенням, оскільки контакт здавався мінімальним.

Арбітри VAR перевірили ситуацію, але і їм не здалося, що самому Денні Маккелі потрібно було подивитися цей епізод. Гаррі Кейну вдалося реалізувати пенальті, який згодом привів англійців до перемоги та вивів їх у фінал чемпіонату Європи.

Ще до кінця поєдинку між футбольними вболівальниками розгорілася дискусія про те, чи був пенальті в ворота Данії взагалі. За словами колишнього англійського головного судді Марка Клаттенбурга, важко прийняти рішення якщо є навіть найменший контакт.

"Це один з тих видів пенальті, коли ви, як суддя, повинні вирішити, чи хочете ви визначати долю матчу самостійно. Коли суддя вирішує ставити пенальті, VAR повинен увійти в гру і встановити, що контакту взагалі не було, перш ніж скасувати рішення. Поставив би я пенальті в такій рівній грі? Я не впевнений ", — сказав колишній суддя.

Марка Клаттенбурга підтримує колишній головний суддя Швеції Йонас Ерікссон. З огляду на те, що матч був півфіналом чемпіонату Європи, він не вважає, що потрібно було вказувати на точку.

"Чи достатньо виграти через пенальті на чемпіонаті Європи в півфіналі? Для мене це дешева перемога. Я дуже здивований і злий, що VAR нічого не сказав судді", — заявив Швед.

Сам винуватець торжества Рахім Стерлінг впевнений у своїй правоті.

"Я вибіг на поле, Йоаким Мюле висунув праву ногу, і вона потрапила мені в ногу, так що був чіткий пенальті", — заявляє він.

Своєю чергою тренер збірної Англії Гарет Саутгейт впевнений, що якби рішення судді було неправильним, VAR-експерти обов'язково б втрутилися.

Також на скандальне рішення відреагували відомі футбольні тренери. Так Арсен Венгер, колишній менеджер "Арсеналу" повністю заперечує наявність пенальті в цій ситуації.

"Пенальті не було. Не розумію, чому суддя не йде і не дивиться на ситуацію через екран. У такий момент він повинен бути повністю впевнений в собі" — каже колишній наставник "канонірів".

Також свій коментар дав нинішній тренер "Роми", легендарний Жозе Моурінью.

"Це був зовсім не пенальті. Звичайно, Англія заслужила перемогу. Але це точно не був пенальті — особливо на такому рівні в півфіналі чемпіонату Європи. Я не розумію рішення судді, і ще менше розумію чому VAR не викликав суддю до екрану", — сказав тренер.

Нагадаємо, що в півфінальному поєдинку англійці обіграли збірну Данії в додатковий час завдяки пенальті, і тепер у фіналі зіграють проти Італії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини