Головна Новини Спорт футбол Як англійські аналітики оцінюють збірну Італії у фіналі Євро-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Як англійські аналітики оцінюють збірну Італії у фіналі Євро-2020

Експерти підкреслюють відмінну форму, яку італійці набрали під час турніру

8 липня 2021, 16:56 comments1044
Поділіться публікацією:

Італія вийшла на турнір із кращою формою серед усіх національних команд і змогла ще більше розширити свій національний рекорд за кількістю перемог. Про це повідомляє англійське аналітичне агентство РА.

Як англійські аналітики оцінюють збірну Італії у фіналі Євро-2020

Збірна Італії - фото з відкритих джерел

Обігравши в півфіналі збірну Іспанії, італійці записали в свою статистику 33-й безпрограшний матч із вересня 2018 року. До того ж вони зіграли внічию тільки п'ять із цих матчів. Також у п'яти матчах Євро-2020 вони забили 12 голів (поступаючись тільки Іспанії), і лише одна Англія має кращий показник захисту з одним пропущеним м'ячем (Італія має три пропущені м'ячі).

Під час своєї кар'єри нинішній тренер збірної Італії Роберто Манчіні кардинально змінив стиль гри команди, відмовившись від надмірно оборонного підходу, перейшовши до більш атакуючого та захоплюючого стилю.

56-річний наставник — далеко не новачок у вирішенні складних завдань. Він керував "Інтером" (двічі) і "Манчестер Сіті", де створив ідеальну клубну середу, яка виявляється корисною і по сьогоднішній день.

Попри те, що італійці мають у своєму активі один чемпіонат Європи і чотири чемпіонати світу, останній із цих успіхів припав на 2006 рік. Після останнього переможного мундіалю спостерігалося поступове зниження якості виступів на великих турнірах.

Нині команда Манчіні працює з нападниками, забиває свої м'ячі з флангів, дозволяючи захисникам працювати на розширених майданчиках. Також Італія має краще тріо півзахисників на Євро-2020.

Істотним козирем підопічних Манчіні є воротар Джанлуїджі Доннарумма, який вже зіграв 32 матчі у віці 22 років і довів свою спроможність, зробивши кілька важливих сейвів у цьому турнірі.

Нагадаємо, що Італія вибила Іспанію в серії післяматчевих пенальті. Підопічні Манчіні першими вийшли вперед завдяки голу Федеріко К'єза. Але вже за 10 хвилин до кінця матчу рахунок зрівняв Альваро Мората. За пенальті виграла Італія, не забивши лише одного м'яча з п'яти, Іспанія ж реалізувала тільки два удари. Таким чином італійська збірна стала першим фіналістом Євро-2020.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://pa.media/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини