Головна Новини Спорт футбол Від УЄФА вимагають відріктися від основного спонсора: причиною стало військове вторгнення Росії в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Від УЄФА вимагають відріктися від основного спонсора: причиною стало військове вторгнення Росії в Україну

Невідомо, чи зможе європейський футбольний союз розірвати відносини

23 лютого 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

В Німеччині висловили своє занепокоєння через те, що російський "Газпром" є чи не головним спонсором УЄФА. Як передає 24 канал спорт, у 2024 році Німеччина прийме чемпіонат Європи, де компанія має бути головним спонсором, а це означає, що її реклама буде повсюди.

Від УЄФА вимагають відріктися від основного спонсора: причиною стало військове вторгнення Росії в Україну

"Газпром" спонсор УЄФА - фото із відкритих джерел

На фоні військового вторгнення Росії до України, проти російських компаній запровадили санкції в ЄС, тому декілька членів Європарламенту написали лист до УЄФА, де вимагають розірвати угоду з "Газпромом".

В листі мова йде про те, що УЄФА повинне діяти рішуче і не заключати договори з російською компанією.

Трохи історії, щодо тісного зв’язку УЄФА та "Газпрому"

Російський "Газпром" є офіційним спонсором УЄФА вже десять років. Вплив російської компанії постійно зростає. Слід нагадати, що він є спонсором Ліги чемпіонів, а також отримав право бути партнером під час Євро-2020 та майбутнього Євро-2024. При цьому, сума партнерства до цього часу невідома.

Окрім того, Олександр Дюков, який є генеральним директором однією з дочірніх компаній "Газпрому" – "Газпром нафта", у 2019 році був обраний президентом Російського футбольного союзу. І у 2021 році був обраний у виконком УЄФА з правом голосу.

Також відзначається, що нажаль європейська футбольна організація не надто прискіпливо ставиться до своїх спонсорів. Під час Євро-2020 серед спонсорів турніру були китайські компанії, яких підозрюють у використанні примусової праці пригнобленої уйгурської меншини Китаю.

"Коментарії" вже повідомляли, про те, що стала відома таблиця коефіцієнтів УЄФА, після виступів українських команд в європейських кубках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини