Головна Новини Спорт футбол Стала відома таблиця коефіцієнтів УЄФА: що зміниться для українських команд
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома таблиця коефіцієнтів УЄФА: що зміниться для українських команд

Українці знаходяться між сербами та бельгійцями

18 лютого 2022, 20:55 comments5964
Поділіться публікацією:

З вівторка по четвер, з 15 по 17 лютого, відбулися перші матчі стадії плей-офф у єврокубках (Ліга чемпіонів, Ліга Європи та Ліга Конференцій). Як повідомляє Проспорт, у результаті зазнала деяких змін таблиця коефіцієнтів УЄФА.

Стала відома таблиця коефіцієнтів УЄФА: що зміниться для українських команд

УЄФА - фото із Getty Images

Слід зазначити, що Україна втратила всіх представників у єврокубках. Нагадаємо, що вперше з сезону 2007/08 жодна українська команда не бере участі у весняній стадії.

За поточний єврокубковий розіграш Україна набрала лише 4.200 бали, це лише 25-те місце у сезоні.

Таким чином Україна програла боротьбу конкурентам і не зможе виставити чемпіона країни безпосередньо в груповий раунд Ліги чемпіонів 2023/24. У два найближчих сезони обидва клуби від України (як чемпіон, так і віце-чемпіон) намагатимуться подолати кваліфікацію ЛЧ.

Найцікавіша зміна у топ-10 – Шотландія обігнала Росію у боротьбі за дев'яту позицію. "Рейнджерс" зробив сенсацію в гостьовій грі проти "Борусії" Д (4:2). І хоча "Селтік" програв норвезькому "Буде-Глімт" (1:3), у Росії очок не додалося: "Зеніт" поступився вдома "Бетісу" (2:3).

Перше місце належить англійцям. Друге – іспанцям, а третє – італійцям. Також у ТОП-10 увійшли: німці, французи, португальці, нідерландці, австрійці, шотландці та росіяни. Українці посідають дванадцяту позицію у рейтингу. Зверху розташувалися серби (11 місце), а знизу – бельгійці (13 місце).

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2023/24):

Стала відома таблиця коефіцієнтів УЄФА: що зміниться для українських команд - фото 2

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що стали відомі результати перших поєдинків Ліги чемпіонів та календар наступних матчів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини