Головна Новини Спорт футбол UEFA вніс важливу зміну у футбольні правила: як це вплине на єврокубки
commentss НОВИНИ Всі новини

UEFA вніс важливу зміну у футбольні правила: як це вплине на єврокубки

Віднині правило виїзного голу більше не діє

24 червня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (UEFA) скасував правило виїзного голу в єврокубках. Про це повідомляє пресслужба спортивної організації.

UEFA вніс важливу зміну у футбольні правила: як це вплине на єврокубки

UEFA - фото з відкритих джерел

Новий регламент почне діяти вже з майбутнього футбольного сезону 2021/2022 років.

"Правило виїзних голів було невід'ємною частиною турнірів UEFA з моменту їх введення в 1965 році. Однак питання його скасування обговорювалося на різних зустрічах протягом останніх кількох років. Хоча єдиної думки не було, багато тренерів, вболівальники та інші зацікавлені сторони у футболі поставили під сумнів його справедливість і висловилися за скасування правила", — зазначив президент UEFA Олександр Чеферін.

Зазначимо, що правило виїзного голу застосовувалося для визначення переможця двоматчевого протистояння в іграх на виліт, коли дві команди забили однакову кількість голів. У таких випадках команда, яка забивала більшу кількість голів на виїзді, вважалася переможцем і проходила в наступний раунд.

Згідно з новим правилом, при однаковій кількості голів за підсумками двох матчів більше переваги виїзного голу не будуть застосовуватися. Тепер будуть зіграні два 15-хвилинних тайми додаткового часу, після яких можлива серія пенальті.

Нагадаємо, що станом на сьогодні українська футбольна збірна є одним з аутсайдерів Євро-2020 серед команд, які вийшли в плей-офф. Підопічні Андрія Шевченка тепер зустрінуться зі шведськими футболістами в 1/8 фіналу.

Спортивні аналітики вважають, що найменші шанси перемогти на Євро-2020 має Австрія, яка зустрінеться з Італією. Коефіцієнт на її тріумф — 151.00. Трохи більша ймовірність в України та Швейцарії, які в 1/8 битимуться у матчі зі збірними Швеції та Франції відповідно. Котирування на перемогу названих вище збірних знаходяться на рівні 101.00.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини