Головна Новини Спорт футбол У чемпіонаті УПЛ зимова пауза: статистика матчів, оновлений лідер, гонка за виживання та єврокубки, та інше
commentss НОВИНИ Всі новини

У чемпіонаті УПЛ зимова пауза: статистика матчів, оновлений лідер, гонка за виживання та єврокубки, та інше

Команди пішли на зимову паузу, але залишилася невизначеність у чемпіонаті

12 грудня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

З 10 по 12 грудня у чемпіонаті України було зіграно всі поєдинки 18-го туру. Команди УПЛ йдуть на зимову перерву з різним настроєм.

У чемпіонаті УПЛ зимова пауза: статистика матчів, оновлений лідер, гонка за виживання та єврокубки, та інше

Матч УПЛ - фото з відкритих джерел

Несподіванка та боротьба у всіх ешелонах таблиці

Так, лідером чемпіонату до весни став донецький "Шахтар". Команда італійського наставника Де Дзербі лише в останній грі зими змогла випередити "Динамо". "Гірники" взяли три очки у матчі проти "Олександрії" (2:1), водночас кияни на своєму полі, виграваючи 1:0, не змогли обіграти луганську "Зорю" (1:1).

У підсумку донецький клуб обігнав "динамівцем" на два бали. Щоправда, якщо "Шахтар" і здобуде чемпіонство наступного року, то вже без одного з лідерів команди – Марлоса. Натуралізований гравець збірної України вже покинув "гірників".

Несподівано, але до ТОП-3 потрапив і СК "Дніпро-1". Команда Ігора Йовічевича в останній зустрічі року, що минає, обіграла "Маріуполь" (3:0) і віддалився від луганських "мужиків" на чотири очки. У свою чергу "Зоря" розташувалася на четвертому місці, а на п'ятому – "Ворскла".

Якщо чесно, то саме наставників дніпрян та полтавців, Ігора Йовічевича та Юрія Максимова, можна вважати відкриттям частини сезону. До них можна додати і Юрія Гуруа, який намагається зі своєю "Олександрією" вклинитися у боротьбу за єврокубки.

З другої шістки команд можна виділити більш-менш стабільну гру "Вереса" (на відміну від "Десни" та "Колоса"), який зміг зміцнити свої позиції у середині турнірної таблиці ліги, у своєму першому сезоні чемпіонату УПЛ.

Варто відзначити синхронні перемоги "Інгульця" з Петрова та одеського "Чорноморця". Команди здобули свої перші перемоги після довгих безвиграшних серій. В принципі, за виживання боротиметься остання п'ятірка ("Львів", "Чорноморець", "Інгульець", "Мінай" та "Маріуполь"). Щоправда, якщо "Металіст-1925" все ж таки схаменеться і почне грати після зимової паузи, то харківський клуб не спіткає частка боротьби за "виживання".

Футбольні цифри

Щодо цифр, то перше місце серед бомбардирів займає нападник СК "Дніпро-1" Артем Довбик – 17 ігор та 14 голів. Найкращий асистент чемпіонату ліги – люксембуржець Олів'є Тілль – 7 гольових передач.

За забитими та пропущеними лідирують "Шахтар" — 49 забитих та "Динамо" — 9 пропущених.

Грубіяни УПЛ після 18-го туру – Валерій Кучеров ("Верес"), Євген Селін ("Десна") та Олександр Романчук ("Львів") – по п'ять жовтих та однієї червоної картки.

Серед воротарів із великою кількістю "сухарів" – Богдан Когут – 9 матчів.

Найгірша різниця забитих-пропущених належить "Маріуполю" — 23 м'ячі, при 44 пропущених. А ось "Мінай" — команда з найнижчою забивністю, всього 12 голів.

Варто зауважити, що гра 11-го туру між "Рухом" та "Інгульцем" перенесли на невизначений термін. Причиною перенесення став коронавірус у львівській команді.

Раніше портал новин "Коментарі" повідомляв про те, що стало відомо ім'я нового чемпіона "Формули-1" 2021 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини