Головна Новини Спорт футбол У чемпіонаті Білорусі з футболу назріває криза: причини та слідство
commentss НОВИНИ Всі новини

У чемпіонаті Білорусі з футболу назріває криза: причини та слідство

Керівники клубів не можуть платити гравцям так, як раніше

21 січня 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Усі лідери білоруського футболу втратили своїх основних гравців. Як повідомляє charter97.org, ті віддають перевагу виступам у більш стабільних країнах.

У чемпіонаті Білорусі з футболу назріває криза: причини та слідство

Чемпіонат Білорусії - фото із відкритих джерел

Справа в тому, що клуби вже не можуть платити гравцям на колишньому рівні, і чемпіонат деградує, навіть не стартувавши. Багато команд змушені були знизити зарплату гравцям. Жоден білоруський клуб не потрапив на закордонні збори: вони змушені готуватися до сезону у найсприятливіших умовах. Тож не дивно, що за таких обставин географія місць, куди поїхали грати з чемпіонату Білорусі, значно розширилася.

Слід зазначити, що нинішній чемпіон "Шахтар" (Солігорськ) замість Туреччини проводить збори у Мінську. Якщо раніше солігорці могли безконтрольно витрачати сотні тисяч доларів, то зараз затягує пояс. Клуб залишили легіонери – Дарбо, Секе, Іванович, Вукманич, Антич та білоруси, які не погодилися на зниження зарплати: Кендиш, Гутор та Стасевич. На зміну їм запрошують гравців із нижчими запитами, як братів Кобишевих, які раніше грали у першій лізі за могилівський клуб "Дніпро".

Ще сумніша ситуація в борисівському "БАТЕ". Клуб залишили практично всі стильові гравці: голкіпер Чічкан, захисник Волков, півзахисник Карасьов перебралися до Росії, гравець збірної Білорусі Яблонський обирає між Казахстаном та Польщею, Лазарчик – у Чехії, а 33-річний Павло Нехайчик оголосив про завершення ігрового кар'єру. Форвард Дмитро Юсов виступатиме в одеському "Чорноморці", ще один нападник Микола Сигневич виступатиме у Греції.

Мінське "Динамо" – під надійною опікою міліції. Минулого року Лукашенко на відкритті нового стадіону клубу звернувся до легіонера команди Жана По: мовляв, тільки не тікай із Білорусі, диктатури у нас немає. Гравець поїхав у відпустку і до Білорусі вже не повернувся, віддавши перевагу контракту з передостанньою командою Єгипту. Так само вчинив один із лідерів клубу та збірної Владислав Климович, який виїхав до Угорщини. Українець Бацула, теж один із лідерів команди, повернувся на батьківщину. А хавбек Селява підписав контракт із "Ростовом".

Так, футболісти з чемпіонату Білорусі поїхали вже до 12 країн. Найпопулярніші варіанти – Росія, Україна та Ізраїль. Але є й інші. Захисник "Руху" Артем Рахманов виступатиме за "Астану" з Казахстану та готується до сезону в Туреччині. Українець з білоруським видом на проживання Олександр Нойок живе і виступає на Кіпрі, колишній гравець ФК "Мінськ" Майкл Лопес поїхав грати до Фінляндії, є тепер білоруси в Чехії та Угорщині, а найдивовижніший варіант продовження кар'єри обрав форвард "Крумкачів" Іван Верес, який поїхав виступати на Мальдіви і підписав контракт із клубом "Юнайтед Вікторі".

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про реакцію фанатів "Дженоа" на звільнення Шевченка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини