Головна Новини Спорт футбол Стало відомо, яку компенсацію може отримати Динамо за травму Бєсєдіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яку компенсацію може отримати Динамо за травму Бєсєдіна

При розрахунку компенсації за кожен день травми враховується фактична зарплата футболіста

6 липня 2021, 00:23
Поділіться публікацією:

Динамо може отримати від УЄФА компенсацію за тривале відновлення форварда Артема Бєсєдіна від травми коліна. Але чи відповідає це дійсності?

Стало відомо, яку компенсацію може отримати Динамо за травму Бєсєдіна

Артем Бєсєдін (фото з відкритих джерел)

Згідно з правилами УЄФА, клуб має право отримає компенсацію за травму футболіста, якщо через неї він відновлюється довше 28 днів. У випадку з Бєсєдіним мова йде про піврічне відновлення, пише sport.ua. При розрахунку компенсації за кожен день травми враховується фактична зарплата футболіста. Але компенсація буде не більше 20 500 євро за  день в разі, якщо у гравця така зарплата виходить за один день. Точна зарплата Бєсєдіна невідома, але вона точно значно менше цього показника. Разом з тим президент Динамо Ігор Суркіс прокоментував інформацію про те, що клуб отримає компенсацію за травму Артема Бєсєдіна на Євро-2020.

"Є регламентні норми. Наскільки мені відомо, УЄФА бере на себе зарплату футболіста до моменту його повернення на поле. А ось ці плітки, що платять 20 тисяч в день — це все не відповідає дійсності. Якщо через 28 днів футболіст не відновився після пошкодження, УЄФА виплачує його зарплату. Але тільки в разі, якщо є медичні документи, що підтверджують травму гравця. В когось ця зарплата може бути величезною, ви ж розумієте, скільки заробляють футболісти в західних клубах. Ці суми не порівняти з нашими", — зазначив він .

Нагадаємо, і з-за того, що "білі" зарплати гравців українського клубу "Динамо" набагато менше, ніж у закордонних колег, травмований на грі "Україна-Швеція" Артем Бєсєдін отримає лише крихітну грошову компенсацію. Як пояснюють журналісти, гравець, який отримав на чемпіонаті Європи травму, має право на виплату компенсації, якщо час його відновлення займе понад 28 днів. Йдеться про виплату від УЄФА розміром нібито у 20 тисяч євро щодня. "Вести" пишуть, що в разі необхідності проходити реабілітацію протягом пів року Бєсєдін міг отримати від Європейської асоціації близько 3,6 млн євро. Однак цього не станеться через розмір білих зарплат в "Динамо", за який спочатку грає Артем Бесєдін. Сума щомісячних виплат на руки спортсменам дорівнює 20-25 тисячам гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини