Головна Новини Спорт футбол Через Суркісів Бесєдін не отримає від УЄФА грошової компенсації за травму
commentss НОВИНИ Всі новини

Через Суркісів Бесєдін не отримає від УЄФА грошової компенсації за травму

Тепер виплати Артему Бесєдіну навряд чи зможуть перевищити суму в 4 тисячі євро

5 липня 2021, 16:52 comments18092
Поділіться публікацією:

Через те, що "білі" зарплати гравців українського клубу "Динамо" набагато менше, ніж у зарубіжних колег, травмований на грі "Україна-Швеція" Артем Бесєдін отримає лише крихітну грошову компенсацію. Інформацію повідомляють "Вести".

Через Суркісів Бесєдін не отримає від УЄФА грошової компенсації за травму

Бєсєдін отримав травму під час матчу Україна-Швеція. Фото: Getty Images

Як пояснюють журналісти, гравець, який отримав на чемпіонаті Європи травму, має право на виплату компенсації, якщо час його відновлення займе більше 28 днів. Йдеться про виплату від УЄФА розміром нібито в 20 тисяч євро щодня.

"Вести" пишуть, що в разі необхідності проходити реабілітацію протягом півроку Бесєдін міг отримати від Європейської асоціації близько 3,6 млн євро. Однак цього не станеться через розмір білих зарплат в "Динамо", за який початково грає Артем Бесєдін. Сума щомісячних виплат на руки спортсменам дорівнює 20-25 тисячам гривень.

Бесєдін, наприклад, згідно з інформацією "24 каналу", в 2019 році отримував офіційно від столичного клубу менше 19 тисяч гривень на місяць. Як пишуть "Вести", всі інші гонорари динамівцям нібито приходять із офшорних рахунків. Журналісти стверджують, що подібну "сіру" схему фінансування можуть використовувати власники клубу для ухилення від повноцінної сплати податків в Україні.

Через Суркісів Бесєдін не отримає від УЄФА грошової компенсації за травму - фото 2

Відзначимо, що інформацію про мільйонної компенсації Бесєдіну за отриману травму особисто спростував президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс.

"Є регламентні норми. Наскільки мені відомо, УЄФА бере на себе зарплату футболіста до моменту його повернення на поле. А ось ці плітки, що платять 20 тисяч в день — це все не відповідає дійсності", — підкреслив бізнесмен.

Журналісти "Вестей" припускають, що в дійсності Артем Бесєдін може обходитися "Динамо" в суму не менше 20 тисяч доларів на місяць. Однак тепер його компенсація від УЄФА навряд чи перевищить суму в 4 тисячі євро.

"Довелося побачити новини, що за травму Артема Бесєдіна "Динамо" має отримувати по 20 тисяч євро в день. Це було б правдою, якби стільки становила офіційна зарплата Артема в день. 20 548 євро — це максимальна щоденна компенсація за травму, виходячи з офіційної фіксованої зарплати, яку клуб платить футболістові. Бонуси, підйомні, інші нерегулярні виплати сюди не входять. Чи отримує Артем 600 тисяч євро на місяць? Сумніваюся. Тобто, якщо Артем буде відновлюватися півроку (перші 28 днів не йдуть в рахунок), то "Динамо" отримає десь 300 тисяч євро при зарплаті 50 тисяч євро, або 3700 євро, якщо офіційна зарплата, припустимо, 20 тисяч гривень", — пояснив реальність спортивний журналіст Олександр Гапоненко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 липня 2021, 21:55

..із-за суркісів,і не тільки,у нас і футбол,і все решта,таке яке спостерігаємо...


Новини