Головна Новини Спорт футбол Стало відомо, хто може стати переможцем Ліги чемпіонів 2021/2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто може стати переможцем Ліги чемпіонів 2021/2022

Серед ТОП-5 претендентів – троє із АПЛ

15 лютого 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

Одна зі статистичних компаній "FiveThirtyEight", на основі спеціального алгоритму розрахувала шанси кожного з шістнадцяти команд плей-офф, що залишилися, на завоювання кубка Ліги чемпіонів. Як повідомляє Террікон, за підсумками розрахунку, найімовірнішим переможцем турніру є "Манчестер Сіті" з 25%. За англійським клубом слідує "Баварія" (20%) та "Ліверпуль" (15%). ТОП-5 замикають амстердамський "Аякс" (13%) та "Челсі" (10%).

Стало відомо, хто може стати переможцем Ліги чемпіонів 2021/2022

Ліга чемпіонів - фото з відкритих джерел

А, наприклад, ймовірність того, що "Манчестер Юнайтед" виграє трофей Ліги чемпіонів або туринський "Ювентус" цього сезону, становить менше одного відсотка. Цікаво те, що у нідерландського гранду виявилося більше ймовірності, ніж у "Реала" (4%) та "ПСЖ" (4%) разом узятих.

Дані отримані на основі спеціальних рейтингів — Soccer Power Index (SPI), що відображають загальний стан кожної команди.

У кожного з учасників є певний рейтинг атаки, який ґрунтується на тому, яку очікувану кількість м'ячів вона може забити залежно від реалізації за певної кількості ударів по воротах. Рейтинг захисту такий самий, що розраховується, скільки ударів команда дозволяє завдати по своїх воротах і, відповідно, пропустити м'ячів. Потім отримується рейтинг SPI, який показує очікуваність результатів тієї чи іншої команди. Перед початком сезону цей рейтинг SPI для кожної команди розраховується на основі двох факторів: її рейтингу наприкінці попереднього сезону та ринкової ціни команди у популярній статистичній платформі Transfermarkt.

Шанси шістнадцяти команд на перемогу у Лізі чемпіонів:

"Манчестер Сіті" — 25%

"Баварія" – 20%

"Ліверпуль" 15%

"Аякс" – 13%

"Челсі" — 10%

"Реал Мадрид" – 4%

"ПСЖ" — 4%

"Вільяреал" — 3%

"Інтер" – 2%

"Атлетіко Мадрид" — 2%

"Манчестер Юнайтед" — менше 1%

"Ювентус" – менше 1%

РБ "Зальцбург" – менше 1%

"Бенфіка" – менше 1%

"Спортінг" — менше 1%

Лілль – менше 1%

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідали, що у Лізі чемпіонів відбудеться бій між португальським та англійським грандом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини