Головна Новини Спорт футбол "Список завойованих трофеїв вражає": за що нагородили Ахметова
commentss НОВИНИ Всі новини

"Список завойованих трофеїв вражає": за що нагородили Ахметова

Ахметов отримав нагороду за досягнення футбольного клубу "Шахтар", яким керує протягом 25 років

1 грудня 2021, 16:27
Поділіться публікацією:

Президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов 1 грудня отримав спеціальну нагороду з рук президента УЄФА Олександера Чеферіна. Про це повідомляється на сайті футбольного клубу "Шахтар".

"Список завойованих трофеїв вражає": за що нагородили Ахметова

Рінат Ахметов з командою ФК "Шахтер" - фото з відкритих джерел

Зустріч відбулася у середу, 1 грудня, у штаб-квартирі УЄФА у Ньоні. Керівник УЄФА вручив Рінату Ахметову почесну нагороду UEFA Football Leadership Award на честь досягнень "Шахтаря" за 25 років його президентства та на рік 85-річчя клубу.

"Список завойованих донецьким "Шахтарем" трофеїв за вашого президентства вражає. Цього тисячоліття клуб переміг у 13 чемпіонатах України та завоював 11 національних Кубків, продемонструвавши зразкову історію успіху пострадянського періоду. І не лише на національному рівні – перемога у фіналі останнього Кубка УЄФА у 2009 році стала знаковою подією і на міжнародній арені", — зазначив Чеферін.

Але, як зазначив президент УЄФА, усі ці трофеї демонструють далеко не всю історію футбольного клубу "Шахтар". Після майже двадцяти років постійної участі "Шахтаря" в Лізі чемпіонів УЄФА український футбольний клуб вже визнаний футбольної спільнотою з усього світу і сприймається невід'ємною частиною найбільших футбольних змагань світу. 

Після вручення нагороди на честь урочистої події в УЄФА було організовано офіційний обід, у якому взяли участь Александер Чеферін, Рінат Ахметов, Сергій Палкін, Даріо Срна та Звонімір Бобан.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у третьому раунді групового етапу Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" зазнав розгромної поразки від мадридського "Реала" на НСК "Олімпійський".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини