Головна Новини Спорт футбол Скандал у матчі Україна – Італія: в українців вкрали шанс на перемогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у матчі Україна – Італія: в українців вкрали шанс на перемогу

Арбітр матчу Україна – Італія не поставив пенальті у ворота італійців у кінці поєдинку, чим позбавив можливості української збірної вийти на Євро-2024.

21 листопада 2023, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








В останньому матчі групи C вирішувалась доля України та Італії, які змагались за вихід на Євро-2024. Наприкінці поєдинку у штрафному майданчику Браян Крістанте збив Михайла Мудрика, однак арбітр матчу не скористався системою VAR, щоб перевірити, чи там був фол. Експерт вважає, що Україна заслужила на пенальті.

Скандал у матчі Україна – Італія: в українців вкрали шанс на перемогу

Скандал у матчі Євро-2024 між Україною та Італією. Фото з відкритих джерел

На 93-й хвилині відбулась чергова атака України у якій в карному майданчику впав Михайло Мудрик після можливого контакту з італійським гравцем. Здавалося, що арбітр застосує VAR і спокійно розгляне спірну ситуацію. Однак цього не сталось.

Колишній арбітр Рафал Ростковскі вважає, що суддя матчу зробив критичну помилку та вкрав шанс України на перемогу, а відповідно і вихід на Євро-2024.

"Я вважаю, що відсутність реакції VAR – це скандал. Зрозуміло, що Україна заслужила пенальті. У Брайана Крістанте явний фол у власному штрафному майданчику. Італійський захисник припустився серйозної помилки. Він не влучив по м'ячу, але влучив в ногу українця. У цій ситуації, безумовно, зрозуміло, що Гіл Мансано повинен був сам переглянути цей момент. Він не зробив ні того, ні іншого, і це скандал, за який співвідповідальний арбітр VAR Хуан Мартінес Мунуера", — пояснює Ростковскі.

Інший колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар погоджується з колегою.

"Арбітр в полі не зреагував, і так само не зреагував арбітр VAR. Я гадаю, якби Мансано пішов дивитися повтор – то нікуди не дівся б від рішення поставити пенальті", — стверджує Ступар.

Ребров також відреагував на ситуацію з пенальті.

"Я думав, що це пенальті, але є арбітр і VAR, ми це не вирішуємо", – сказав тренер.

Після нічиї з Італією Україна посіла третє місце у групі C, що не дозволило команді Реброва на пряму вийти на Євро-2024. Однак збірна України ще має шанс потрапити на Чемпіонат Європи завдяки результатам у Лізі нації.

Переглянути відео з можливим пенальті у матчі Україна — Італія можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що захисник “Динамо” може перейти до Серії А.

Також "Коментарі" писали, що Мінспорту оновило список спортсменів, які не повернулися з-за кордону. До нього потрапили Мудрик, Довбик та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини