Головна Новини Спорт футбол Росіяни радіють через нове рішення ФІФА
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни радіють через нове рішення ФІФА

ФІФА слідом за УЄФА повернула юнацькі збірні Росії у футбол

5 жовтня 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

Рішення провідних футбольних організацій світу та Європи ФІФА та УЄФА  може "вгамувати істерію деяких країн, вороже налаштованих щодо Росії". Про це, надаючи  коментар "Матч ТВ", заявив  очільник російського комітету Держдуми  з фізичної культури й спорту Дмитро Свищев. Він має   сподівання, що представники УЄФА та ФІФА незабаром повернуть  на міжнародні арени російські дорослі команди.

 Росіяни радіють через нове рішення ФІФА

ФІФА також допустили росіян до змагань (фото з відкритих джерел)

"ФІФА, судячи з усіх дій, приймає послідовні рішення слідом за УЄФА. Так, поки це стосується юнаків і з певними обмеженнями. Але давайте подивимося на практиці, як це у них буде виходити.

А раптом ФІФА та УЄФА справді захотіли показати самостійність та незалежність від політиків і зможуть заодно вгамувати істерію від деяких країн, вороже налаштованих щодо росіян?

Я не став загадувати й щодо дорослих команд. Якщо приклад із юніорами буде позитивним, не виключаю, що й дорослих у якомусь вигляді можуть почати повертати.

А поки нехай це буде певним сигналом до дії для інших міжнародних федерацій та МОК”, – підсумував  посадовець РФ

Важливо, що  нещодавно рішення про те, що  скасовується дискваліфікація російських  юнацьких команд  оприлюднила рада ФІФА. Вони  можуть виступати на турнірах під назвою "Російський футбольний союз",  але без прапора, гімну та одягнуті у форму нейтральних кольорів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в УЄФА звинуватили Україну у подвійних стандартах. У Спілці європейських футбольних асоціацій хочуть заспокоїти країни, що повідомили про бойкот матчів із російськими командами U-17. Яких напередодні таки допустили до міжнародних змагань. У свій захист в УЄФА нагадують про рекомендації Мінспорту України. Відомо, що у липні Міністерство молоді та спорту України пом’якшило вимоги до наших спортсменів через критику у суспільстві та дозволило їм змагатися з росіянами на міжнародній арені, але при умові якщо представники  Росії виступатимуть без прапора та гімну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини