Головна Новини Спорт футбол Рейтинг ФІФА: збірна України піднялась на дві позиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг ФІФА: збірна України піднялась на дві позиції

В рейтингу ФІФА Україна випередила збірні Швеції та Перу

27 жовтня 2023, 11:28
Поділіться публікацією:

У жовтні збірна України з футболу зіграла два поєдинки відбору до ЄВРО-2024. В обох матчах були здобуті перемоги над Північною Македонією та Мальтою. Таким чином в рейтингу ФІФА Національна збірна піднялась на дві позиції, передають “Коментарі”.

Рейтинг ФІФА: збірна України піднялась на дві позиції

Збірна України перед матчем. Фото з відкритих джерел

До жовтневих матчів команда Сергія Реброва посідала 24 місце в рейтингу ФІФА. А зараз набравши майже 11 балів за два матчі збірна України піднялась на дві позиції та займає 22 позицію. “Жовто-сині” обійшли в рейтингу такі збірні, як Швеція та Перу.

Рейтинг ФІФА: збірна України піднялась на дві позиції - фото 2
Рейтинг ФІФА: збірна України піднялась на дві позиції - фото 3

Відбір до ЄВРО-2024

14 жовтня збірна України в напруженому матчі, який відбувся в столиці Чехії Празі перемогла Північну Македонію. Рахунок 1:0 який на 30 хвилині встановив гол Георгія Судакова тримався майже до фінального свистка, аж поки Караваєв на 90+5 не забив м’яч-красень.      

Через три дні на команду Реброва чекав виїзд до Мальти. Там збірну України, яка була очевидним фаворитом, очікував дуже складний матч. Вже на 12 хвилині зустрічі господарі відкрили рахунок зусиллями Мбонга. Проте, ще до перерви українці зуміли навіть вийти вперед. Спочатку курйозний м’яч відправив у свої ворота захисник збірної Мальти, а наприкінці першого тайму Михайло Мудрик заробив пенальті, яке реалізував Артем Довбик. Втім мальтійці не збиралися здаватися та провели хороший другий тайм та мали шанси відігратися, але вищий клас гостей дав про себе знати. За 5 хвилин до кінця основного часу Мудрик зробив сольний прохід із центра поля та відправив м’яч у ворота Мальти з-за меж штрафного майданчика.          

Таким чином Україна посідає друге місце в групі C відбору на ЄВРО-2024 з 13 очками. Першою йде Англія із 16, а третьою – Італія із 10 заліковими балами. Обом збірним залишилось зіграти два матчі, в той час, як в “жовто-синіх” одна гра з Італією. Це буде вирішальний матч за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи. Він відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені. Початок о 21:45.

Читайте також, що в ЗМІ ширилася інформація про те, що Україна проведе поєдинок відбору Євро-2024 проти Італії 20 листопада із частково закритими трибунами. Проте ця інформація виявилася недостовірною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини