Головна Новини Спорт футбол Помер відомий норвезький тренер: свого часу він грав проти київського "Динамо" та перемагав "Мілан"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий норвезький тренер: свого часу він грав проти київського "Динамо" та перемагав "Мілан"

В останні роки у фахівця були серйозні проблеми зі здоров'ям

19 січня 2022, 19:50
Поділіться публікацією:

В середу, 19 січня, у віці 80 років помер найтитулованіший норвезький тренер, знаменитий наставник "Русенборга" та збірної країни Нільс Арне Егген.

Помер відомий норвезький тренер: свого часу він грав проти київського "Динамо" та перемагав "Мілан"

Нільс Арне Егген - фото із ФК "Русенборг"

Як повідомляють sport.fakty.ua, в останні роки фахівець мав серйозні проблеми зі здоров'ям. 2015-го Нільсу Арне пересадили нирку, 2018-го ампутували праву ногу, а 2019-го — ліву.

Крім того, Еггену довелося пережити втрату близьких. У 2011 році від раку померла його дружина Карін, а в лютому 2012-го він поховав свого 51-річного сина Кнута Торбьорна, який свого часу грав за батька в "Русенборзі" і вчинив самогубство.

У своїй футбольній карєрі (гравця), він виступав на позиції захисника. У складі "Русенборга" та "Валаеренги" ставав триразовим чемпіоном Норвегії.

Треба відзначити, що значно більших успіхів Нільс Арне Егген досяг на тренерському терені. Він очолював "Русенборг" 23 роки протягом шести періодів між 1971 та 2010 роками, вигравши з командою 14 титулів чемпіона Норвегії (ще одне чемпіонство він здобув із "Моссом") та шість національних Кубків. Зі скромним клубом він вісім сезонів поспіль грав у Лізі чемпіонів (зокрема, протистояв київському "Динамо"), сенсаційно перемігши у 1996 році на шляху до чвертьфіналу турніру титулований "Мілан".

На знак визнання заслуг легендарного тренера Нільса Арне Еггена, якого називали Сером Алексом з Тронхейма (на честь Алекса Фергюсона), біля домашньої арени "Русенборга" стадіону "Леркендал" встановлено його статую.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що збірна України в перше буде представлена в цікавому виді спорту на зимовій Олімпіаді-2022.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини