Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Збірна України в перше буде представлена в цікавому виді спорту на зимовій Олімпіаді-2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Збірна України в перше буде представлена в цікавому виді спорту на зимовій Олімпіаді-2022

Україна буде представлена в жіночому монобобі

18 січня 2022, 19:25
Поділіться публікацією:

Як стало відомо, уперше з 2002 року українці будуть представлені на Зимових Іграх в бобслеї.

Збірна України в перше буде представлена в цікавому виді спорту на зимовій Олімпіаді-2022

Лідія Гунько - фото із sport24.ua

Як повідомляє suspilne.media, відібратися на Олімпіаду змогла українська бобслеїстка Лідія Гунько, яка здобула ліцензію в змаганні з монобобу.

Це дисципліна, де в бобі перебуває лише пілотеса, без інших членів екіпажу. Монобоб дебютує в програмі Олімпійських ігор на змаганнях у Пекіні. І одразу в ньому буде представництво України.

Гунько — перша українська бобслеїстка, яка упродовж останніх двох сезонів поєднує змагання в монобобі та жіночій двійці. Але, нажаль, в двійці українська команда відібратися не змогла — кількох місць для потрапляння на Олімпіаду не вистачило.

Натомість завдяки "бронзі" на останньому кваліфікаційному етапі в монобобі, Лідія Гунько здобула необхідну позицію в світовому рейтингу. І з останнім прохідним результатом потрапила в заявку на Олімпіаду-2022.

"Це дуже хвилююче. Я до цього йшла дуже довго. Цю дисципліну тільки ввели в олімпійську програму, і цей вид спорту дуже молодий для нашої країни. Я вважаю, що це дуже гідний результат" — прокоментувала українська спортсменка.

Деякі факти

 - Жіноча бобслейна команда в Україні була створена в 2019 році, до того її не було.

 - Україна уперше з 2002 року буде представлена в бобслеї на Олімпійських іграх. І уперше за весь час — в жіночому бобслеї.

 - Усього на Олімпіаду-2022 в монобобі відібралися 20 спортсменок з 16-ти різних країн. Українка Лідія Гунько — одна з них.

Отже, змагання з монобобу відкриватимуть програму Олімпійських ігор в бобслеї: перші заїзди відбудуться в неділю, 13 лютого, а вирішальні — в понеділок, 14 лютого.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що жіноча збірна України продемонструвала неочікуваний результат на Кубку світу в Рупольдингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини