Головна Новини Спорт футбол Помер останній чемпіон світу з футболу: він був наймолодшим гравцем у складі збірної Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер останній чемпіон світу з футболу: він був наймолодшим гравцем у складі збірної Німеччини

Хорсту Еккелю було 89 років

3 грудня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:








У п'ятницю, 3 грудня, помер останній чемпіон світу 1954 (Берн, Швейцарія) футболіст збірної ФРН Хорст Еккель. За повідомленням офіційного сайту Німецького футбольного союзу, півзахисник був частиною легендарної команди, яка на мундіалі створила сенсацію під назвою "Бернське диво". У фіналі футболісти ФРН, програючи 0:2, обіграли потужну збірну Угорщини з рахунком 3:2. При тому, що у своїй групі німці програли угорцям на чолі із Ференцем Пушкашем 3:8.

Помер останній чемпіон світу з футболу: він був наймолодшим гравцем у складі збірної Німеччини

Хорст Еккель - фото з відкритих джерел


У фінальному поєдинку Еккель був наймолодшим гравцем збірної, який зумів вимкнути з гри потужного плеймейкера суперників Нандора Хідегкуті. Також, Хорст, окрім Фріца Вальтера, відіграв усі шість ігор на ЧС-1954 року. Усього за "бундестім" Еккель зіграв 32 матчі.

На клубній ниві, Хорст також досяг великих успіхів. Виступаючи за "Кайзерслаутерн" він двічі вигравав чемпіонат Німеччини (1951 та 1953 рр.). У 1954 та 1955 гг. вигравав срібні медалі національного турніру Усього за "червоних дияволів" (так ще називають "Кайзерслаутерн") Еккель зіграв 213 матчів та забив 64 голи.

Після закінчення кар'єри Екель працював волонтером у багатьох соціальних сферах. Він підтримував Фонд Фріца Вальтера і, зокрема, Фонд Зеппа Хербергера Німецької футбольної асоціації, який представляв упродовж 20 років. У жовтні 2017 року Екель разом зі своєю дочкою Дагмар заснував Фонд Хорста Еккеля . Фонд підтримує освітні проекти, пов'язані зі спортом, та спортивні пропозиції для людей похилого віку.

Також, Хорст Еккель був нагороджений Срібним лавровим листом Федеративної Республіки Німеччина у 1954 році та Федеральним хрестом за заслуги у 2004 році. 2007 року отримав почесний знак від Німецького футбольного союзу, а керівництво "Кайзерслаутерна" назвало його почесним капітаном.

Незадовго до смерті Еккель був занесений до Зали слави німецького футболу.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки бюджету-2022 буде виділено на розвиток спорту в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини