Головна Новини Спорт футбол Одержимі футболом: стало відомо скільки різні країни потратили на гру мільйонів в літнє міжсезоння
commentss НОВИНИ Всі новини

Одержимі футболом: стало відомо скільки різні країни потратили на гру мільйонів в літнє міжсезоння

Найдорожчим трансфером із запропонованих міг стати перехід Салаха до "Аль-Іттіхаду" за 175 млн євро

11 вересня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Напередодні ФІФА опублікувала звіт про трансфери в літнє міжсезоння. Перше, що здивувало – це міжсезоння стало рекордним за обсягом фінансів: 6,86 млрд євро, і це без урахування клубних трансферів усередині однієї країни. Тобто, до статистики не потрапили, наприклад, перехід Деклана Райса до "Арсеналу" та Мойзеса Кайседо до "Челсі". Як передає портал "Коментарі", про це у себе у Фейсбук пише політолог Денис Гороховський, який звернув увагу на низку цікавих цифр спортивного життя.

Одержимі футболом: стало відомо скільки різні країни потратили на гру мільйонів в літнє міжсезоння

Рекордний трансфер Салаха. Фото: із відкритих джерел

Найдорожчим трансфером із запропонованих міг стати перехід Салаха до "Аль-Іттіхаду" за 175 млн євро, але угода не відбулася (судячи з усього, просто не встигли). Загалом Англія стала єдиною країною, де на трансфери клуби витратили понад 1 млрд. євро. Саудитам забракло, наприклад, вищезгаданого Салаха (у них 815 мільйонів євро витрачено).

Денис Гороховський звертає увагу, що окремо дали статистику і з жіночого футболу, щоправда, у рамках Європи. Тут було 634 вхідних та 565 вихідних трансферів, а гроші, витрачені на трансферні комісії, зросли більш ніж удвічі порівняно з періодом середини 2022 року, досягнувши рекордних 3 млн. євро.

"Тут, ймовірно, феміністки можуть обуритися кричущою різницею вартості гравців, але я навіть розпочинати цю тему не буду", – зазначив Гороховський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — збірна Росії продовжує перебувати за бортом світового футболу, не маючи можливості виступати в найпрестижніших турнірах. Сподіваючись хоча якось заявити про себе, росіяни відправили пропозицію про проведення товариського матчу найтитулованішій команді на африканському континенті – збірній Єгипту, але в Каїрі відповіли відмовою, заявивши, що не бачать можливості провести спаринг з футболістами країни-агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини