Головна Новини Спорт футбол Найдорожчі команди Євро-2024: яке місце посіла Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдорожчі команди Євро-2024: яке місце посіла Україна

Україна у топ-10 найдорожчих команд Євро-2024

14 червня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Спортивне ком'юніті готується до зустрічі з найкращими футбольними збірними континенту на чемпіонаті Європи, що розпочнеться сьогодні, 14 червня, у Німеччині. За участь в боротьбі за титул змагатимуться 24 команди, розділені на шість груп.

Найдорожчі команди Євро-2024: яке місце посіла Україна

Україна у топ-10 найдорожчих команд Євро-2024

Згідно з аналізом, опублікованим порталом Transfermarkt, загальна вартість учасників турніру складає 11,4 мільярда євро. Найдорожчою збірною визнано команду Англії з розрахунковою вартістю 1,52 мільярда євро, але слідом за ними з позначкою у 1,23 мільярда євро йдуть французи. Збірна Португалії також перевищила бар'єр у 1 мільярд євро, демонструючи фінансову та спортивну міць.

Серед цих грандів з'явилася і збірна України, яку підопічні Сергія Реброва вивели у топ-10 найдорожчих команд турніру з вартістю 379 мільйонів євро, перевершивши навіть бронзового призера світової першості — Хорватію.

Цікавий момент, що серед учасників чемпіонату Європи є 11 футболістів, оцінених у 100 мільйонів євро та більше. Англійська збірна пишається наявністю п'яти таких гравців, серед яких Кіліан Мбаппе та Джуд Беллінгем — нинішні зірки Реалу.

У турнірі також буде представлено команди з меншими вартостями, але не меншими амбіціями. Наприклад, збірна Словаччини та Румунії, хоч і є серед чотирьох найдешевших збірних Євро-2024, з вартістю 156,40 мільйона євро і 92,13 мільйона євро відповідно, проте їх виступи можуть здивувати на турнірі.

Нагадаємо, що український футболіст став найкращим бомбардиром Ла-Ліги. Довбик випередив свого основного суперника, норвежця Олександра Серлота з "Вільярреалу", лише на один гол, що додало інтриги в останні тури чемпіонату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини