Головна Новини Спорт футбол Український футболіст став найкращим бомбардиром Ла-Ліги
commentss НОВИНИ Всі новини

Український футболіст став найкращим бомбардиром Ла-Ліги

Український 26-річний футболіст Артем Довбик – найкращий бомбардир сезону у чемпіонаті Іспанії

27 травня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

В історії іспанського футболу настав знаковий момент завдяки 26-річному українському нападаючому Артему Довбику, який вивів свою команду "Жирона" на новий рівень. У своєму дебютному сезоні в Ла-Лізі Довбик не лише довів свою майстерність, а й виборов престижну нагороду — "трофей Пічічі" для кращого бомбардира чемпіонату. З його 24 голами "Жирона" відчула смак слави, а Довбик став першим українцем та першим гравцем цього клубу, хто досяг такої висоти.

Український футболіст став найкращим бомбардиром Ла-Ліги

Артем Довбік – найкращий бомбардир сезону в чемпіонаті Іспанії

Довбик випередив свого основного суперника, норвежця Олександра Серлота з "Вільярреалу", лише на один гол, що додало інтриги в останні тури чемпіонату. Завершальний матч сезону став вирішальним – українець оформив хет-трик, обійшовши Серлота, який не зміг взяти участь у грі через травму.

Досягнення Довбика ставить його в один ряд із легендами українського футболу. Андрій Шевченко, який раніше вигравав титул найкращого бомбардира в італійському "Мілані", тепер може пишатися своїм співвітчизником, який повторив його успіх в іншій з топ-5 європейських ліг.

Рекорд Довбика не лише наголошує на його особистих досягненнях, а й відзначає значний внесок у просування українських футболістів на європейській арені. Попередні досягнення Олега Саленка, який забив 16 голів за "Логроньєс" у сезоні 1993/1994, тепер виглядають скромно порівняно з новим рекордом.

Нагадаємо, що Golden Boy Football Benchmark оновив рейтинг найкращих молодих талантів. До рейтингу потрапили одразу двоє гравців ФК "Рух". Богдан Слюбік посідає у цьому рейтингу 67-е місце, а Євген Пастух — 82-е місце. Обидва гравці "жовто-чорних" є єдиними українцями серед 100 номінантів на престижну нагороду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини