Головна Новини Спорт футбол Катар планує ввести Португалію до чорного списку країн. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Катар планує ввести Португалію до чорного списку країн. Яка причина

Через заяви про порушення права людини в Катарі, країна планує додати Португалію в чорний список.

28 листопада 2022, 13:00 comments1450
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівництво Катару планує внести Португалію до чорного списку після завершення Чемпіонату світу з футболу 2022. Таке рішення прийнято катарцями через заяви офіційних осіб Португалії про порушення прав людини в їх країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Portugal Posts.

Катар планує ввести Португалію до чорного списку країн. Яка причина

Фанатка збірної Португалії з футболу. Фото: з відкритих джерел

Португалія та інші країни Європи наголошували на проблемах з правами людей в Катарі. Одну з таких заяв озвучив президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза в Досі. Це відбулось в день матчу між збірними Португалії та Гани, 24 листопада. Тоді європейці перемогли з рахунком 3:2.

Після матчу керівництво країни проаналізувало слова президента Португалії та вислови про порушення прав людини інших чиновників, після чого викликали посла цієї країни. Ймовірно Португалія потрапить в чорний список після завершення Чемпіонату світу 2022. Це ускладнить дипломатичні, економічні та соціальні відносини між державами.

Марсело де Соуза під час виступу наголосив на проблемах з правами людей в Катарі, особливо з доступністю освіти для різних соціальних груп, включно з представниками ЛГБТ.

Раніше окрім державних чиновників свої претензії до режиму в Катарі висловлювали іноземні компанії. Наприклад, одні з найвідоміших брендів Данії та спонсори ЧС-2022 Carlsberg, Hummel і Stark вирішили бойкотувати футбольне свято в Катарі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий іспанський воротар Ікер Касільяс опублікував повідомлення в соціальній мережі, в якому розповів, що він є геєм.

Також "Коментарі" писали про те, чому деякі футболісти на Чемпіонаті світу в Катарі перед матчами стають на одне коліно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини