Головна Новини Спорт футбол Формат Ліги націй незабаром може змінитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Формат Ліги націй незабаром може змінитися

У 2024 році збірна України може зіграти проти збірних Бразилії та Аргентини.

17 грудня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

У середу, 15 грудня, УЄФА та Південноамериканська футбольна конфедерація (КОНМЕБОЛ) підписали меморандум щодо створення міжконтинентального турніру, який би близько нагадував Чемпіонат світу.

Формат Ліги націй незабаром може змінитися

Ліга націй - фото з відкритих джерел

Як передає sport.segodnya, про такі революційні реформи європейського футболу розповів віце-президент УЄФА Збігнєв Бонек.

На думку Бонека, Ліга Націй 2022/2023 – це буде останній турнір у такому форматі. Футбольний функціонер повідомив, що на зустрічі з представниками КОНМЕБОЛу було погоджено, що з 2024 року до змагань європейських команд приєднаються латиноамериканські збірні.

Формат такого турніру ще напрацьовується, оскільки графік матчів національних збірних ще досить обмежений. Відомо, що оновлений турнір стартує у 2024 році та проходитиме на полях Європи.

Варто зазначити, що збірна України має шанс зіграти проти Бразилії чи Аргентини.

Крім того, як повідомляється, перші шість збірних Південної Америки (Бразилія, Колумбія, Аргентина, Перу, Чилі та Уругвай) відповідно до таблиці світової кваліфікації увійдуть до дивізіону А Ліги націй.

Щодо інших (Парагвай, Венесуела, Болівія та Еквадор) збірних, то вони приєднаються до дивізіону Ст.

Відповідно до цього, у вищому дивізіоні (група А) замість 16 команд буде 22 збірні. А в дивізіоні, замість 16 стане 20. Інші дивізіони С і D залишаться без змін.

Нагадаємо, що збірна України дізналася про свій календар матчів сезону Ліги націй 2022/23. Якщо "синьо-жовті" за підсумками турніру підвищиться в класі вище, то отримає шанс зіграти проти однієї з топ-збірних Південної Америки.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що Україна дізналася про своїх суперників по Лізі Націй.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини