Головна Новини Спорт футбол ФІФА готується спростити роботу арбітрам на матчах
commentss НОВИНИ Всі новини

ФІФА готується спростити роботу арбітрам на матчах

Вже розроблена напівавтоматична система для визначення поза грою футболіста

30 листопада 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Незабаром арбітрам футбольних матчів можуть значно спростити роботу. Ідеться про те, що Міжнародна футбольна організація (ФІФА) готує до тестування нову, наполовину автоматичну систему для визначення положення футболістів поза грою. Як передає prsport.net, перше її випробування пройде вже цього року на Кубку арабських націй. У разі успіху її тестування дана система впроваджуватиметься в роботу арбітрів уже протягом наступних двох років.

ФІФА готується спростити роботу арбітрам на матчах

Помічник головного арбітра - фото з відкритих джерел

Суть роботи нової системи

Під дахом кожної зі спортивних арен встановлюватиметься камера, яка зніматиме все, що відбувається на полі. Її дані оброблятимуться. Здійснюватиметься розрахунок віртуальної лінії офсайду і того місця, з якого було зроблено пас. У результаті ця інформація буде надана оператору майже по секундно, що дозволить йому розглянути цю картинку на екрані. Після цього відеоасистент головного арбітра зможе перевірити, чи справді був офсайд чи ні.

Варто нагадати, що роботу такої системи вперше зазнають на Кубку арабських націй, який стартує 30 листопада і триватиме до 18 грудня. Якщо все пройде відмінно, і вона продемонструє очікувану ефективність і знизить кількість суддівських помилок щодо положення поза грою, надалі подібні напівавтоматичні системи будуть встановлені на всіх спортивних аренах, де використовують систему відеоповторів VAR.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, хто став власником "Золотого м'яча". Також "Коментарі" повідомляли, скільки грошей у середньому заробляє футболіст в українській ПФЛ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини