Головна Новини Спорт футбол Євро-2020: Іспанія стала першим півфіналістом
commentss НОВИНИ Всі новини

Євро-2020: Іспанія стала першим півфіналістом

Іспанія виграла серію післяматчевих пенальті з рахунком 3: 1 і пробилася в півфінал

2 липня 2021, 22:34
Поділіться публікацією:

Збірна Іспанії стала першим півфіналістом Євро 2020. В 1/4 фіналу зі Швейцарією основний і додатковий час гри завершився з рахунком 1: 1, а в серії післяматчевих пенальті сильнішими були іспанці — 3: 1.

Євро-2020: Іспанія стала першим півфіналістом

Євро-2020 (фото з відкритих джерел)

Команди взяли з місця в кар'єр, і вже на 8-й хвилині м'яч влетів у ворота Яна Зоммера. Після удару Жорді Альби невдало ногу підставив Денис Закарія і оформив 10-й автогол на нинішньому ЧЄ. Це більше, ніж за всі попередні 15 континентальних турнірів в сумі.

Початок другого тайму був за Швейцарією. Мав шанс реабілітуватися Закарія, але після удару головою м'яч пролетів поруч зі штангою. Емерік Ляпорт і Пау Торрес примудрилися після рикошетів подарувати м'яч Ремо Фройлеру. Той виклав його в центр штрафного на Джердана Шакірі, і хавбек Ліверпуля вдало пробив під Унаем Симоном — 1: 1.

У більшості Іспанія не зуміла дотиснути швейцарців і гра була переведена в овертайм. У першій 15-хвилинці Швейцарію тягнув її воротар Ян Зоммер. Щонайменше тричі сейви Зоммера залишали швейцарців в грі. Другий екстратайм Іспанія знову провела на воротах Швейцарії і головний герой основного і додаткового часу — Зоммер. Іспанія виграла серію післяматчевих пенальті з рахунком 3: 1 і пробилася в півфінал.

Нагадаємо, футболісти Чеської Республіки не приховують свого дискомфорту з приводу того, що їм доводиться грати чвертьфінал чемпіонату Європи проти Данії в далекому Азербайджані. Відзначимо, що Баку, як місце проведення матчів Євро-2020, неодноразово піддавалося критиці з боку гравців і тренерського штабу Чехії. Після перемоги над Нідерландами, що означало для команди вихід до чвертьфіналу, нападник Патрік Шик розкритикував це рішення Європейської футбольної асоціації, назвавши його "божевіллям". Також про своє невдоволення відкрито заявляв півзахисник команди Міхал Саділек, — детальніше читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини