Головна Новини Спорт футбол “Динамо” проти “Шахтаря”: цікава статистика перед матчем
commentss НОВИНИ Всі новини

“Динамо” проти “Шахтаря”: цікава статистика перед матчем

Донецький “Шахтар” перед матчем з “Динамо” перебуває у кращій формі

3 листопада 2023, 14:04
Поділіться публікацією:

Сьогодні о 17:00 в Києві відбудеться матч чемпіонату України між “Динамо” та донецьким “Шахтарем”. Перед цим протистоянням “Коментарі” розібрали форму та останні матчі  команд.

“Динамо” проти “Шахтаря”: цікава статистика перед матчем

Матч "Динамо"-"Шахтар". Фото пресслужба ФК "Динамо" Київ

Форма “Шахтаря”

“Шахтар”, після проведених 10 матчів у УПЛ, зараз має 21 очко (різниця забитих та пропущених м'ячів: 20–10), та займає 4-те місце в турнірній таблиці. Попри це, донеччани мають ще 2 гри в запасі, що робить їх потенційними лідерами в чемпіонаті. У попередньому турі, команда, яка зараз керує Маріно Пушич, впевнено перемогла ЛНЗ з рахунком 3:0. Найкращими бомбардирами команди у сезоні є Данило Сікан та Олексій Кащук, які забили по 4 голи.

Нестабільність “Динамо”

“Динамо” провело лише 9 матчів у поточному сезоні УПЛ, з яких 5 перемог, 1 нічия та 3 поразки (різниця м'ячів: 23–15). Команда Мірчі Луческу знаходиться на 7-му місці турнірної таблиці та має 16 очок та має три гри в запасі. Однак в останніх трьох турах “динамівці” зазнали невдач, зазнавши поразок від "Полісся" (2:3) і "Дніпра-1" (0:1), та зігравши внічию з “Колосом” (1:1). Найкращими бомбардирами команди у Прем'єр-лізі є Віталій Буяльський (6 голів), Владислав Ванат (4) та Андрій Ярмоленко (4). Проте останні двоє не візьмуть участі у матчі проти “гірників”: Ванат дискваліфікований, а Ярмоленко травмований.

Історія зустрічей

У чемпіонаті України команди зіграли між собою 70 матчів. “Шахтар” виборов 26 перемог, 19 разів гри завершилися внічию, а “Динамо” перемагало 25 разів. Загальна різниця забитих м'ячів складає 86–84 на користь донецького клубу. За останні 20 матчів між “Динамо” та “Шахтарем” перевага за останніми. “Гірники” перемагали 9 разів, кияни – 7 та ще чотири матчі закінчилися нічиєю. Останній матч між командами відбувся у квітні та завершився внічию 1:1.    

Читайте також, що вже цієї п’ятниці 3 листопада відбудеться головний матч першої половини сезону в Українській Прем’єр-лізі. Київське “Динамо” вдома зіграє проти донецького “Шахтаря”. “Коментарі” розібралися, де можна буде подивитися це історичне протистояння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини