Головна Новини Спорт футбол Десять років тому в історії єгипетського футболу сталася трагедія
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять років тому в історії єгипетського футболу сталася трагедія

Деяких учасників тих подій засудили до страти

1 лютого 2022, 21:35
Поділіться публікацією:








Рівно десять років тому, в єгипетському Порт-Саїді, після закінчення матчу чемпіонату країни між командами "Аль-Марсі" та "Аль-Ахлі", на місцевому стадіоні відбулися масові заворушення. На жаль, внаслідок зіткнень загинуло 77 людей і близько тисячі людей отримали травми та поранення різного ступеня тяжкості

Десять років тому в історії єгипетського футболу сталася трагедія

Трагедія на стадіоні - фото із відкритих джерел

Футбольний матч давніх суперників зібрав на трибунах 40 тисяч уболівальників. Як стверджують очевидці, бійки між фанатами місцевої команди і вболівальниками з Каїру, які приїхали підтримати лідера чемпіонату, почалися ще до початку зустрічі. Далі вони продовжилися в перерві. Найбільший пік справжнього побоїща стався після фінального свистка, що сповістив про перемогу господарів з рахунком 3:1.

Хід подій

Після свистка, одразу ж натовпи фанатів "Аль-Марсі" прорвалися в сектори для гостей та на полі, де почали бити всіх, хто траплявся під руку: футболістів, тренерів та обслуговуючий персонал суперників.

Поліції насилу вдалося вкрити столичну команду в приміщенні. Дійшло до того, що зі стадіону її довелося евакуювати військовими гелікоптерами.

Тим часом, на трибунах йшли бійки із застосуванням ножів та іншої холодної зброї, у кількох секторах спалахнула пожежа. Прості вболівальники в паніці кинулися до виходів, де утворилася страшна тиснява, в якій і загинула більшість людей, у тому числі підлітки.

Після трагедії

Єгипетська влада оголосила в країні триденну жалобу, а федерація футболу призупинила чемпіонати у всіх лігах.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про першого володаря "Золотого м'яча".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини