Головна Новини Спорт футбол Чи можливий футбольний матч Україна-Росія - відповідь Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливий футбольний матч Україна-Росія - відповідь Кремля

За словами Дмитра Пєскова, спорт повинен залишатися поза політикою

7 червня 2021, 14:39
Поділіться публікацією:

Можливість проведення матчу між збірними України і Російської Федерації на стадії плей-офф на Євро-2020 не посилить політичної напруженості між країнами. Спорт не повинен торкатися політики. Такою позицією поділився спікер Кремля Дмитро Пєсков, пише "РБК-Україна" з посиланням на ТАСС.

Чи можливий футбольний матч Україна-Росія - відповідь Кремля

Дмитро Пєсков - фото з відкритих джерел

"Не посилить. Спорт є спорт. Нам потрібно бути вище того, щоб розпалювати якусь ненависть між росіянами і українцями", — заявив Пєсков у відповідь на запитання, чи може можлива зустріч двох команд у чвертьфіналі Євро-2020 призвести до посилення напруженості між Україною і РФ.

Нагадаємо, що Україна показала нову футбольну форму, в якій національна збірна виступить на Євро-2020 (той стартує на цьому тижні), однак її дизайн викликав гнів у російських чиновників і пропагандистів. На формі Україна зображена в її державних кордонах, включаючи тимчасово окуповані території.

На думку доктора юридичних наук, екс-постійного представника президента України в АР Крим Бориса Бабина, причини розгорнутої владою РФ і підконтрольними їй медіа істерії щодо уніформи українських футболістів раціонально пояснити досить складно.

Політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк вважає, що Україна такою формою зробила дуже вдалий спортивно-політичний крок. Читайте про це детальніше в матеріалі нашого видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що незалежної журналістики в Криму більше немає — вона знищена і розтоптана. Таку заяву зробили в Міністерстві закордонних справ України. У відомстві зазначили, що Росія веде жорстку боротьбу з професійними незалежними кримськими журналістами, які піддаються постійним переслідуванням, репресіям, залякування і тиску.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зелёная Плесень

7 червня 2021, 14:05

А как у Пескова с музыкой? Тоже вне? Когда "Верка Сердючка" на Евровидении спела "Раша гудбай!" то РФ запретил Андрею Данилку выступления на своей территории пожизненно. Вон по примеру бацьки тоже из иностранного самолёта своего "врага" выпотрошили...


Новини