Головна Новини Спорт футбол Британці, диявол, перші володарі КЕЧ серед італійських команд: "Мілан" відзначає день народження
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці, диявол, перші володарі КЕЧ серед італійських команд: "Мілан" відзначає день народження

"Червоно-чорні" востаннє ставали чемпіонами Італії у 2011 році

16 грудня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

В Італії одна з найтитулованіших європейських команд веде свою історію з 16 грудня 1899 року. Саме в цей день у Мілані було засновано однойменний крикетний та футбольний клуб Мілан.

Британці, диявол, перші володарі КЕЧ серед італійських команд: "Мілан" відзначає день народження

"Мілан" - фото з stoneforest

Їхніми творцями виступили британські та італійські любителі футболу.

Першим президентом команди був англієць Альфред Едвардс, а тренером – Герберт Кіллін. Капітаном футбольної команди був Девід Еллісон. Членами-засновниками стали: Джанніно Камперіо, Гвідо Валеріо, Герберт Кілін, Девід Еллісон, Даніеле Анджелоні та Антоніо Дубіні.

Колір форми клубу було обрано – чорний та червоний. Чорний позначав небезпеку, яка загрожувала всім суперникам. А червоний – символ диявола, який є покровителем команди.

Емблемою клубу став щит із зображенням герба міста Мілана – пурпурного хреста на білому полі.

Вже за місяць, 15 січня 1900 року, команду було прийнято у футбольну федерацію Італії. А 11 березня того ж року міланці зіграли свій перший неофіційний матч проти "Медіоланаму" (команда із міста Мілан). І виграв 3:0. У складі "Россонері", в тому поєдинки були: Хууд, Каньяні, Торетто, Ліс, Кілін, Валеріо, Дубіні, Девіс, Невілль, Еллісон та Форменті.

Після перемоги керівництво "Мілану" вирішило подати заявку на участь у чемпіонаті Італії. У своїй дебютній грі "россонери" програли "Торинезі" 0:3. Але вже наступного року "Мілан" завоював перше чемпіонство, перервавши гегемонію "Дженоа", обігравши тих у фіналі з рахунком 3:0.

Загалом "россонери" вісімнадцять разів ставали чемпіонами Італії та п'ять разів вигравали Кубок країни.

Варто зазначити, що саме "Мілан" став першим італійським клубом, який завоював Кубок європейських чемпіонів. 1963 року вони обіграли португальський клуб "Бенфіка" 2:1. Усього на рахунку "россонері" сім таких Кубків (Кубок європейських чемпіонів/Ліга Чемпіонів).

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що Україна дізналася про своїх суперників по Лізі Націй.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини