Головна Новини Спорт футбол Бразильський клуб змінить свою назву на ФК «Маріуполь»
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразильський клуб змінить свою назву на ФК «Маріуполь»

Футбольна команда з Бразилії AA Batel тимчасово змінить свою назву на честь українського клубу «Маріуполь».

25 квітня 2023, 12:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Футбольна команда AA Batel з регіону Прудентополіс у бразильському штаті Парана, оголосила, що змінить свою назву на ФК "Маріуполь". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Бразильський клуб змінить свою назву на ФК «Маріуполь»

ФК "Маріуполь" у матчі Ліга Європи УЄФА. Фото: TT News Agency/Christine Olsson

Президент AA Batel Алекс Лопес оголосив, що команда змінить свою назву на ФК "Маріуполь", а також візьме кольори та герб української команди. Команда носитиме назву українського футбольного клубу, поки ФК "Маріуполь" не повернеться до рідного міста.

"Клуб (Маріуполь) представляє ідентичність нашої громади, і наша спільнота складається з більш ніж 70% українців і українських нащадків", — сказав президент AA Batel Алекс Лопес.

Лопес пригадав, що бразильські футболісти часто приїжджали в Україну, яка слугувала початком їх зіркової кар'єри.

"Україна завжди неймовірно підтримувала таланти бразильського футболу та стала важливими воротами для виходу гравців на європейський ринок. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб зберегти їхній клуб живим і дати надію українцям у всьому світі", — говорить президент AA Batel.

На такий крок відреагував і віцепрезидент Маріуполя Андрій Санін, який подякував за таку підтримку від бразильського клубу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва змінив свою думку щодо цілісності України. А Росія відреагувала на мирні пропозиції від лідера Бразилії.

Також "Коментарі" писали про президента УЄФА Александера Чеферіна, який розповів, коли скасують дискваліфікацію для футбольних команд з Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини