Головна Новини Спорт футбол Більше століття тому відбувся перший офіційний футбольний міжнародний матч
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше століття тому відбувся перший офіційний футбольний міжнародний матч

Учасниками подій виступили збірні Англії та Шотландії.

30 листопада 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Мало хто пам'ятає, але 30 листопада 1872, а саме 149 років тому, в передмісті шотландського Глазго (крикетний стадіон "Хемільтон Кресент") відбувся перший офіційний міжнародний матч між збірними Шотландії та Англії, який завершився внічию 0:0. Мало хто знає, але орендований майданчик для тієї події коштував організаторам лише 20 фунтів.

Більше століття тому відбувся перший офіційний футбольний міжнародний матч

Шотландія проти Англіі - фото twitter.com

Так, існують відомості про п'ять товариських поєдинків між цими збірними, в яких тричі перемогу здобували англійці і двічі зустрічі закінчувалися в нічию. Але відомості про ці матчі суперечливі та уривчасті. А деякі футбольні фахівці взагалі заперечують той факт, що в цих поєдинках участь брали національні збірні.

"Матч відбудеться за будь-якої погоди", таке повір'я існує з дня появи футболу. Того дощового дня, під зливу, за вартістю квитка в один шилінг, зібралося близько чотирьох тисяч глядачів. На ті часи не так вже й мало.

Команди збірних грали за "цікавою" на сьогоднішній день тактикою. Шотландія за схемою: 1-2-2-6. У два захисники, два півзахисники та шість нападників. Англія – з одним захисником, двома півзахисниками та сімома нападниками. Після перерви на другий тайм, один із форвардів зайняв місце у воротах, а воротар перемістився на позицію нападника.

Що цікаво, надалі команди грали набагато результативніше. Нульовий рахунок повторився у матчах між цими збірними лише через 99 років. Під час чемпіонату Європи 2020 року. Тоді, на стадіоні "Уемблі", збірна Англія в матчі другого туру зіграла зі збірною Шотландії в суху нічию.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що власником "Золотого м'яча" став аргентинський нападник Ліонель Мессі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини