Головна Новини Спорт футбол Англійська Прем'єр-ліга продовжує ставити рекорди своїх заробітків
commentss НОВИНИ Всі новини

Англійська Прем'єр-ліга продовжує ставити рекорди своїх заробітків

Загальний дохід ліги від трансляцій та спонсорства має досягти понад десять мільярдів фунтів стерлінгів

10 лютого 2022, 21:30
Поділіться публікацією:

Як стало відомо, доходи англійської Прем'єр-ліги від продажу телевізійних прав за кордон продовжать зростати. Як повідомляє Проспорт, уперше з моменту початку конкурсу тридцять років тому закордонні мовники протягом наступних трьох сезонів заплатять більше грошей, ніж місцеві.

Англійська Прем'єр-ліга продовжує ставити рекорди своїх заробітків

АПЛ - фото із відкритих джерел

АПЛ повідомила клуби на сьогоднішніх зборах, що отримає від іноземних мовників за три сезони 5,3 мільярда фунтів, після укладання нової угоди.

За сьогоднішньою угодою, термін якої спливає наприкінці сезону 2021/2022, Ліга отримала трохи більше чотирьох мільярдів фунтів від іноземних мовників за трирічний цикл.

Вперше за 30 років практики продажу ТВ-прав за кордон доходи АПЛ від іноземних компаній перевищать виплати від англійських мовників – 5,3 мільярда фунтів проти 5,1 мільярда (за таку суму АПЛ продала ТВ-права всередині країни на трирічний цикл, що закінчується 2025 року) року).

Справа в тому, що існує величезний попит на міжнародному рівні, щоб показати Прем'єр-лігу і готовність виділяти більше грошей, ніж будь-коли, щоб купити права.

За підрахунками, загальний дохід ліги від трансляцій та спонсорства має досягти понад десять мільярдів фунтів стерлінгів у порівнянні з попередньою угодою.

Нагадаємо, що чемпіон у 2023 році зароблять 170 мільйонів фунтів стерлінгів у порівнянні зі 163 мільйонами фунтів стерлінгів для команди, яка посіла перше місце цього сезону. Футбольна команда, яка вилетить та займе останнє місце, заробить 106 мільйонів фунтів стерлінгів у порівнянні з 96 мільйонами фунтів стерлінгів.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про український клуб, який посів друге місце у рейтингу європейських команд, які найменше пропустили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини