Головна Новини Спорт футбол Андріюк спробував дорікнути УАФ «за знецінення тренерів», але його висміяли футбольні журналісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Андріюк спробував дорікнути УАФ «за знецінення тренерів», але його висміяли футбольні журналісти

Андріюк висунув УАФ неправдиві звинувачення про нагороди, після чого підчистив свій пост

20 листопада 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Ексжурналіст Костянтин Андріюк спробував знову дорікнути Українській асоціації футболу. На цей раз щодо списків нагородження футбольних функціонерів до 30-річчя УАФ. У своєму пості він звинуватив керівництво Асоціації "у знеціненні ексголовного тренера збірної Андрія Шевченка та головного тренера української команди Олександра Петракова". Мовляв, Шевченка не подано до державної нагороди, а Петракову хочуть вручити лише орден "За заслуги III ступеня", що, на думку Андрія, незаслужено мало. Ось тільки підтримки серед колишніх колег із журналістського цеху він не зустрів.

Андріюк спробував дорікнути УАФ «за знецінення тренерів», але його висміяли футбольні журналісти

Костянтин Андріюк. Фото: dynamomania

Про некомпетентність Андрія, а відтак і безпідставність його критики на адресу УАФ, колишньому журналісту "1+1" написали в соцмережах його ж колеги.

Олександр Сажко порадив Андріюку перш ніж щось писати перевіряти інформацію.

"А ти впевнений, що Шевченко не мав ордену? Так само, як і у Петракова теоретично могла б бути нагорода (вищого рівня)? Все, зрада скасовується, у Шевченка є всі ці ордени вже", — написав він, уточнивши, що в цьому випадку УАФ не заслуговує на будь-які закиди.

"Шева вже кавалер трьох орденів за заслуги, ІІІ за мужність і герой України", – написав під постом Андріюка Віталій Юрченко.

Андріюк спробував дорікнути УАФ «за знецінення тренерів», але його висміяли футбольні журналісти - фото 2

Тобто далі його нічим більше нагородити, погодився Сажко, вказавши на те, що Андріюк явно намагається маніпулювати такими фразами, як "УАФ, знецінила Шевченка".

Крім того, за ухвалою УАФ, Шевченка до Дня Незалежності України цього року було нагороджено орденом Ярослава Мудрого V ступеня, і тепер, згідно з вимогами законодавства, він не може бути представлений до державної нагороди найближчі три роки.

Що ж до Петракова, то й у цьому випадку Андріюк "дав у штангу". Якщо людину вперше представляють до держнагороди "За заслуги", то отримати вона може лише орден III ступеня. Претендувати на інші титули можна по наростальній, не "перестрибуючи" першого ступеня.

Звинувачуючи УАФ у "знеціненні" українських футбольних зірок Андріюк також не написав про те, що власникам "Золотих м'ячів" Ігорю Бакланову та Олегу Блохіну президент УАФ Андрій Павелко просив привласнити "Героїв України". І "за" відповідне рішення вже проголосували народні депутати спортивного Комітету ВРУ.

Після шквалу критики, Андріюк був змушений внести правки у свій пост та статті на сайті "Чемпіон", взагалі прибравши звідти згадки про Шевченка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — збірна України у стадії плей-офф: названо найімовірніших суперників українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини