Головна Новини Спорт бокс Усик переміг Чісору і став чемпіоном світу за версією WBO International
commentss НОВИНИ Всі новини

Усик переміг Чісору і став чемпіоном світу за версією WBO International

Усик переміг одноголосним рішенням суддів

1 листопада 2020, 02:00 comments2946
Поділіться публікацією:

У ніч на перше листопада в Лондоні на знаменитому стадіоні "Уемблі" український боксер Олександр Усик в другому бою з суперважкій вазі переміг британця Дерека Чісору одноголосним рішенням суддів. Суддівські записки зафіксували 117: 112, 115: 113 (двічі)

Усик переміг Чісору і став чемпіоном світу за версією WBO International

З першого раунду Чісора захопив центр ринг. Британець почав працювати в клінчі, і кілька хуков справа пройшли в ціль. Усик, здається, був не готовий до такого швидкого розвитку подій і за перші три хвилини напропускав дуже багато ударів.

У другому раунді Усик, зрозумівши свою помилку, не став запускати суперника в клінч. З дистанції Чісора відмінно потрапив лівим хуком, хоча особливої шкоди українцю він і не завдав. Лише в кінці раунду Усик відповів своїм ударом зліва з відхиленням, однак Дерек, здається, цього і не відчув.

У третьому раунді тривали бої в клінчі. Рефері, до слова, ніяк не реагував на "брудні" прийоми британця, що притаманне домашньому суддівства. Усик за рахунок свіжості намагався ухилятися і навіть тікати від спроб суперника. Але кілька бічних все одно пройшли, і за суддівськими записками українець відразу почав різко поступатися.

У четвертому раунді Чісора почав діставати з дистанції. Хук справа потрапив точно в ціль, і Усик на кілька секунд навіть засмикався, але встояв на ногах. В кінці раунду Олександр опинився на настилі, тільки ось після поштовху суперника, і рефері нокдаун не зарахував.

До п'ятого раунду стало видно, що досвідчений Чісора вже почав втомлюватися. В ногах українець традиційно був хороший, а Чісора став не встигати наносити свої удари. І тут здалося, що перевага якраз переходить до Олександра. Колишній "отаман" з дистанції почав наносити точні удари по підборіддю, але їм не вистачало сили.

У шостому раунді почалася позначатися втома, і обидва боксери зменшили темп. Нарешті рефері попередив британця, щоб той акуратніше поводився в клінчі.

У сьомому раунді Чісора почав міняти стійку. Вже було очевидно, що британець налаштовується нема на серію ударів, а хоче єдиним влучним пострілом закінчити цей поєдинок. Тут же Усик почав ловити суперника на зустрічних рухах. В кінці відрізка британця і зовсім ушатанние британця, і його врятував лише гонг.

У восьмий трихвилинці Усик вже повністю захопив центр рингу. Було видно, що Чісорі не вистачає швидкості, і більш молодий українець почав диктувати свої умови. Чотири удари з середньої дистанції в одній атаці досягли успіху, і стало зрозуміло, що потрібно працювати з позиції сили, і тут знову гонг десь допоміг британцеві.

У дев'ятому раунді Усик почав використовувати свій головний козир — швидкість. Чісора намагався допрацьовувати ногами, проте встигати за українцем він уже не міг. Апперкоти почали проходити все частіше у Олександра, і з кожним пропущеним ударом британцеві ставало все важче.

На початку чемпіонських раундів Чісора пішов ва-банк. Десь і сили знайшлися, і удари знову почали проходити. Усик двічі виявився біля канатів, і пропустив джеб від британця. Навіщо українець поліз в непотрібну перестрілку, де, скоріше, програв, ніж виграв.

В останніх двох раундах почав типовий розмін ударами. Бійці, ймовірно, не відчували, що хтось із них впевнено виграє, тож почали ризикувати. Чісора і раніше поступався в швидкості, зате в перестрілці у нього виходило багато. Дерек пішов викидати один удар за іншим, але отримав джеб зліва і ледь не впав. Але за 12 раундів суперники своїми зусиллями так і не виявили сильнішого, тому все було віддано на відкуп суддів.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Василь Ломаченко поступився в бою за вакантний титул абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини