Головна Новини Спорт бокс Понад сто років тому вперше на рингу, під час боксерського бою, з'явився рефері
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад сто років тому вперше на рингу, під час боксерського бою, з'явився рефері

Бій між Мойром та Бернсом судив відомий англієць Коррі

7 грудня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

7 грудня 1907 р. вперше на боксерському ринзі з'явився рефері. Справа в тому, що до цього моменту арбітри перебували за його межами. І ось, 114 років тому, під час бою між Гуннером Мойром та Томмі Бернсом, що проходив у Лондонському національному спортивному клубі, відомий на той час англійський арбітр Євген Коррі вперше з'явився на ринзі. Рефері вийшов разом із боксерами, щоб прямо судити їхню зустріч із місця битви.

Понад сто років тому вперше на рингу, під час боксерського бою, з'явився рефері

Боксерський ринг - фото з відкритих джерел

Незабаром його приклад почали наслідувати й інші арбітри. І в результаті присутність рефері на рингу стала обов'язковою під час боксерського поєдинку.

Хто такий Коррі

Євген Коррі в молодості займався боксом і був одним із перших членів Лондонського клубу. Він був прихильником боксу тих правил, які існували на той час, без змін.

Батько боксера мріяв стати відомим оперним співаком. Ще в юності він спеціально змінив прізвище з англійського Corry на Corri, щоб, показавши своє італійське коріння, потрапити в однойменну оперу. Найцікавіше, що син не поділяв переваги батька.

Сам Євген Коррі в ролі судді взяв участь у більш ніж кількох тисячах боїв. У його списку були і найпомітніші за участю таких боксерів як: Ленгфорда, Морана, Карпентера, Уокера, Міллігана, Стенлі, Тенсі Лі, Брітта, Пландера та багатьох інших. 1931 року він закінчив з кар'єрою арбітра.

Євген написав та видав кілька книг. Одна з них була присвячена його кар'єрі. Про те, як він провів півстоліття на ринзі.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що Україна дізналася про свою позицію в рейтингу збірних FIBA.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини