Головна Новини Спорт атлетика Українську спортсменку визнали найкращою легкоатлеткою Європи: про кого мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Українську спортсменку визнали найкращою легкоатлеткою Європи: про кого мова

Визнання від European Athletics Awards: Ярослава Магучіх отримала головну нагороду

сьогодні, 09:13
Поділіться публікацією:

Ярослава Магучіх, українська спортсменка, цього року отримала титул найкращої легкоатлетки Європи. Нагороду їй вручили 26 жовтня на церемонії European Athletics Awards, що проходила в столиці Північної Македонії, Скоп’є. Для 23-річної Ярослави це перше таке визнання, адже у 2022 та 2023 роках вона потрапляла до фіналу, але головну нагороду не здобула.

Українську спортсменку визнали найкращою легкоатлеткою Європи: про кого мова

Перемога Ярослави Магучіх: названа найкращою легкоатлеткою Європи

У боротьбі за цей титул Магучіх змагалася з дуже сильними суперницями. Британська спортсменка Кілі Годжкінсон є олімпійською чемпіонкою 2024 року на дистанції 800 метрів, а також чинною чемпіонкою Європи. Інша фіналістка, нідерландка Фемке Бол, здобула три медалі на Олімпійських іграх у Парижі, в тому числі перемогу в змішаній естафеті 4х400 метрів, і є чинною чемпіонкою Європи у бігу на 400 метрів з бар’єрами.

Цього року Ярослава Магучіх досягла значних успіхів, зокрема здобула золоту медаль на Олімпіаді-2024 в Парижі, стала чемпіонкою Європи та виборола срібло на чемпіонаті світу в приміщенні. Також вона виграла всі етапи Діамантової ліги, в яких брала участь. 

Одним із найбільших успіхів Магучіх стало встановлення світового рекорду у стрибках у висоту серед жінок. У липні цього року на етапі Діамантової ліги в Парижі Ярослава першою в історії стрибнула на 2,10 метра. Цим вона перевершила попередній рекорд болгарської спортсменки Стефки Костадінової, встановлений у 1987 році.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У середу, 23 жовтня, відбулась перша пресконференція чемпіона світу в надважкому дивізіоні за версіями WBC, WBA, WBO та IBO Олександра Усика (22-0, 14 КО) і британця Тайсона Ф'юрі (34-1-1, 24 КО) перед боєм-реваншем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини