Головна Новини Спорт зимові види спорту Японські альпіністи підкорять пакистанську вершину за шість кілометрів, щоб подолати висоту на два більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Японські альпіністи підкорять пакистанську вершину за шість кілометрів, щоб подолати висоту на два більше

Ціль відважних альпіністів зійти на восьмитисячник К2

3 грудня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

Відважні альпіністи з Японії Кацуя Хірайде та Такуя Міторо мають намір підкорити гірські вершини Пакистану. За повідомленням 4sport.ua, спортсмени лише недавно оголосили про свої цілі.

Японські альпіністи підкорять пакистанську вершину за шість кілометрів, щоб подолати висоту на два більше

Кацуя Хірайде і Такуя Міторо – фото 4sport.ua

Слід зважити, що японські альпіністи зовсім не новачки у своїй справі. Кацуя – один із найсильніших майстрів своєї справи в країні, двічі володар найпрестижнішої світової премії в альпінізмі "Золотий льодоруб". Вперше він отримав нагороду після того, як здійснив відкриття нового маршруту на пакистанській горі Шиспарі заввишки 7611 метрів у 2017 році. Вдруге Кацуя отримав премію за два роки (2019) за сходження на вершину Ракапоші заввишки 7788 метрів у пакистанській долині Хунза.

Цього разу метою японця є безіменна вершина, трохи нижча за висоту – всього 6020 метрів. Яка розташована у північній частині Пакистану.

Напарником Кацуя став Такуя Міторо, з яким він уже намагався підкорити у 2012 році вершину Шиспаре заввишки 7611 метрів.

За словами Кацуя Хірайде, ця експедиція буде підготовчою, оскільки японець хоче підкорити на західній стіні Пакистану восьмитисячник К2. Цю експедицію він запланував на 2022/2023 роки. Особливістю подолання вершини К2 є те, що учасники пройдуть у альпійському стилі без використання кисневих балонів.

Раніше цей маршрут пройшов невеликою кількістю альпіністів, але не в альпійському стилі.

Цього року К2 хотів підкорити канадсько-американський дует Ян Вальстед та Грехем Циммерман. Але через занадто високі температури і часті лавини на схилі гори у альпіністів нічого не вийшло.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, як м'яч та кошик із-під персиків завоювали всесвітнє визнання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини