Головна Новини Спорт зимові види спорту Українські паралімпійці відмітилися на чемпіонаті світу: скільки медалей здобули
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські паралімпійці відмітилися на чемпіонаті світу: скільки медалей здобули

Паралімпійці вибороли 12 медалей на чемпіонаті світу з зимових видів спорту

17 січня 2022, 14:26
Поділіться публікацією:

На чемпіонаті світу з зимових видів спорту українська паралімпійська збірна показала гарні результати. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства молоді та спорту.

Українські паралімпійці відмітилися на чемпіонаті світу: скільки медалей здобули

Українські паралімпійці здобули медалі на чемпіонаті, фото з відкритих джерел

Чемпіонат стартував 13 січня 2022 року в Ліллехаммері, в Норвегії. Зе результатами чемпіонату спортсменів відбиратимуть для участі в Паралімпіаді у Пекіні. На змагання з трьох видів спорту прибули представники 32 країн світу. Спортмени змагалися в таких видах спорту: лижні перегони, біатлон, гірські лижи і сноуборд.

До української збірної увійшло 25 спортсменів. В перший день наша збірна вже здобула першу медаль. Нагороду виборола Людмила Ляшенко під час гонки в класичному стилі. 15 січня українці здобули сім нагород в різних категоріях. Так, золоту медаль отримала біатлоністка Олександра Кононова. Срібні медалі вибороли лижники Людмила Ляшенко та Василь Кравчук. Бронзові отримали: Юлія Батенкова-Бауман, Григорій Вовчинський, Тарас Радь, Олександр Казік.

В неділю, 16 січня, українці здобули ще чотири нагороди. "Золото" виграла біатлоністка та лижниця Людмила Ляшенко, "срібло" здобули Ірини Буй і Тарас Радь, "бронзу" — Олександра Кононова.

Відтак, за три змагальні дні українські паралімпійці вибороли 12 нагород: дві золоті, чотири срібні та шість бронзових медалей. Наступні змагання за розкладом чемпіонату відбудуться 19 січня.

Як повідомляв портал "Коментарі", 14 січня, на Кубку світу в Рупольдингу відбулася жіноча естафета. В гонці взяли участь 23 збірних, у тому числі й збірна України. Відкривати жіночу естафету для збірної України мала Ірина Петренко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини