Головна Новини Спорт зимові види спорту Українські біатлоністи здійснили сенсацію на Кубку світу в Обергофі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біатлоністи здійснили сенсацію на Кубку світу в Обергофі

Лише шість із двадцяти семи команд обійшлися без штрафних кіл

10 січня 2022, 19:30 comments2878
Поділіться публікацією:

Кубок світу з біатлону повернувся після різдвяно-новорічної паузи. Перші старти в календарному 2022 році — у німецькому Обергофі, де традиційно розпочинаються січневі етапи Кубка світу. Особливістю цих змагань стали складні погодні умови. Як передає suspilne.media, одну з гонок перенесли через занадто теплу погоду, а в наступні дні спортсмени змагалися в снігопад та з сильними поривами вітру.

Українські біатлоністи здійснили сенсацію на Кубку світу в Обергофі

Артем Тищенко та Дарина Блашко - Колаж Сергія Захарченка

Слід відмітити, що в першій одиночній змішаній естафеті  українські спортсмени здобули бронзові нагороди. Артем Тищенко та Дар'я Блашко фінішували третіми.

Для Дар’ї — це друга медаль в кар’єрі в Україні (була також бронза чемпіонату світу в естафеті). А от Артем Тищенко уже втретє піднявся на подіум. І втретє зробив це в одиночній змішаній естафеті.

Що стосується лідерів гонки, то 3-разовий переможець Кубка світу, норвежець Йоганнес Бьо, після п'яти етапів Кубка світу йде на сьомому місці в загальному заліку. В Обергофі він фінішував 28-м та 21-м в особистих гонках, сумарно зробив 10 промахів.

Зміна лідерів у чоловіків відбулася на п'ятому етапі — лідерство перехопив француз Кантен Фійон Майє (втретє поспіль виграв гонку переслідування!), а у жінок Марте Олсбю Ройзеланн збільшила відрив відрив. Також у топ-3 жіночого заліку ідуть одразу дві білоруски — Ганна Сола та Дінара Алімбєкова.

Топ-5 чоловічого загального заліку: 1. Фійон-Майє (Франція) — 461 очок, 2. Жаклен (Франція) — 449, 4. Самуельссон (Швеція) — 425, 4. Т. Бьо (Норвегія) — 404, 5. Крістіансен (Норвегія) — 378

Топ-5 жіночого загального заліку: 1. Олсбю Ройзеланн (Норвегія) — 537 очок, 2. Е. Еберг (Швеція) — 449, 3. Алімбекова (Білорусь) — 418, 4. Г. Еберг (Швеція) — 404, 5. Гаузер (Австрія) – 382.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що збірна України з біатлону визначилася зі складом на п’ятий етап Кубка світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини