Головна Новини Спорт зимові види спорту Понад сто років тому було встановлено рекорд результативності в НХЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад сто років тому було встановлено рекорд результативності в НХЛ

Команди на двох закинули понад два десятки шайб

10 січня 2022, 21:25
Поділіться публікацією:

Понад сто років тому, 10 січня 1920 року, "Монреаль Канадієнс" та "Торонто Мейпл Ліфс" встановили рекорд результативності НХЛ, закинувши на двох 21 шайбу. Матч завершився з рахунком 14:7 на користь господарів.

Понад сто років тому було встановлено рекорд результативності в НХЛ

Едвард "Ньюсі" Лалонд - фото із championat.com

Все почалося з того, що влітку 1919 року "Монреаль" втратив домашню арену — "Ювілей Рінк", на якому команда приймала своїх суперників, був практично знищений пожежею, що спалахнула тут.

Місцева влада та керівництво клубу змогли домовитися щодо будівництва нового стадіону на паях. Зведення "Маунт Ройал Арени" в рекордно короткі терміни (загалом за півроку) обійшлося у величезну на той час суму — 300 тисяч доларів.

Відкриття нової спортивної споруди, здатної вмістити десять тисяч глядачів, відбулося 10 січня 1920 року. Сам матч "Монреаля" та "Торонто" став "вишневкою на торті" цього свята.

Природно, хокеїсти не мали права зіпсувати настрій глядачам, які забили трибуни. Шайби закидалися на будь-який смак, а результатом цієї гольової феєрії стали цифри 14:7 на табло. Неабиякою мірою порадувало вболівальників господарів і те, що шість із 14 голів записав на свій бомбардирський рахунок загальний улюбленець Монреаля Едвард "Ньюсі" Лалонд.

"Канадієнс" намагалися не розчаровувати глядачів, і на новій арені їм гралося напрочуд легко. 3 березня того ж року, наприклад, вони встановили ще один рекорд ліги, закинувши 16 шайб у ворота Квебек Булдогз (матч завершився з рахунком 16:3).

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що Міжнародна федерація хокею ухвалила несподіване рішення щодо МЧМ-2022.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини