Головна Новини Спорт зимові види спорту Підсумки першого етапу Кубка світу з біатлону в швецькому Естерсунді
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки першого етапу Кубка світу з біатлону в швецькому Естерсунді

Українки зайняли десяте місце, а чоловіча збірна була восьмою

29 листопада 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

У шведському Естерсунді з 27 по 28 листопада проходив перший етап Кубка світу з біатлону. Як повідомляє champion.com.ua, змагання включали у собі лише дві дисципліни: індивідуальні гонки та спринти.

Підсумки першого етапу Кубка світу з біатлону в швецькому Естерсунді

Кубок світу в Естерсунді з біатлону - фото : IBU/Christian Manzoni

Хронологія змагань. Індивідуальна гонка (27 листопада)

Жінки

Тріумфаторкою першої гонки сезону стала чешка Маркета Давідова. Вона не тільки продемонструвала високу швидкість, а ще й стала однією з чотирьох біатлоністок, які закрили усі 20 мішеней. Другою, з одним промахом, стала австрійка Ліза Тереза Хаузер. А третьою – Деніз Геррманн.

Щодо українок, то вони прогнозовано розчарували. Кращими були Валентина Семеренко (стала лише 17-ю) та Юлія Джима (22-ю). Анастасія Меркушина з трьома промахами стала 71-ю, а Катерина Бех із сімома – 107-ю.

Чоловіки

У чоловіків, завдяки 20 влучанням та хвилиною перевагою над найближчими переслідувачами, перше місце здобув норвежець Стурла Легрейд. Другим став старший з братів Бьо, а третім призером гонки став Симон Дестьйо.

Українські біатлоністи посіли сходинки не вищі за жінок. Капітан "синьо-жовтих" Дмитро Підручний завоював 28-е місце. Дебютант Кубку світу Денис Насико посів 41-місце. Богдан Цимбал став 52-м, а Андрій Доценко – 76-м.

Спринт (28 листопада)
Жінки

У недільній спринтерській гонці, як і очікувалося, багато що помінялося. Наприклад перша трійка призерок-індивідуалок, у яких ніби зазвичай все добре зі швидкістю, не потрапили навіть до топ-10. Перше місце завоювала Ганна Еберг. Їй компанію на п’єдесталі склали французькі спортсменки – Анаїс Шевальє-Буше та Марте Ройселанд.

Для українок спринтерська гонка видалася значно гірше за індивідуальну. Кращий результат лише продемонструвала Олена Білосюк  (24-а). Віта Семеренко з одним промахом посіла 44-е місце, а Юлія Джима – 50-а. Катерина Бех та Валя Семеренко завершили змагання ближче до межі сотні

Чоловіки

Швед, Себастьян Самуельссон показав найкращу швидкість у гонці, відстрілявся на нуль і, зрозуміло, став переможцем. Друге та третє місця посіли норвежці Крістіансен та Бьо-старший.

Українці в спринті стріляли непогано, але це не допомогло їм потрапити до двадцятки. Підручний став 21-м, а Антон Дудченко з одним промахом розмістився трьома рядками нижче.

Другий етап Кубка світу пройде також у Естерсунді, він стартує наступного тижня, у четвер, 2 грудня. У програмі етапу спринти, персьюти та естафети.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав, що збірна України дізналася своїх суперників раунду плей-офф на ЧС-2022. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини