Головна Новини Спорт зимові види спорту Олександр Свіщов розповів про важливість розвитку суддівської спільноти та юніорського водного поло
commentss НОВИНИ Всі новини

Олександр Свіщов розповів про важливість розвитку суддівської спільноти та юніорського водного поло

Під час конференції Федерації водного поло України президент ФВПУ Олександр Свіщов виступив із ініціативою розробити дорожню карту для розвитку спорту, зокрема водного поло на найближчі роки

сьогодні, 12:24
Поділіться публікацією:

У Львові пройшла позачергова конференція Федерації водного поло України (ФВПУ), де були обговорені ключові виклики та перспективи для українського водного поло на 2024 рік. Президент ФВПУ Олександр Свіщов виступив з ініціативою створити робочу групу для розробки стратегії розвитку водного поло на найближчі 5 років.

Олександр Свіщов розповів про важливість розвитку суддівської спільноти та юніорського водного поло

Олександр Свіщов - президент Федерації водного поло України

"Ми повинні планувати розвиток водного поло на кілька років вперед, враховуючи складну ситуацію через війну. Наша мета — створити дорожню карту для розвитку спорту, залучити до цього процесу всіх фахівців і функціонерів. Особливу увагу варто приділити розвитку юніорського водного поло та розширенню суддівської спільноти", — наголосив Свіщов.

Під час конференції також було розглянуто питання організації чемпіонатів України серед чоловіків, жінок, юніорів та юніорок. Приділили увагу проблемам, з якими стикаються молоді спортсмени, зокрема щодо переходу з юніорського водного поло в доросле.

Голова тренерської ради серед юнаків Євген Наумчик представив на конференції плани та перспективи розвитку дитячо-юнацького водного поло в Україні. А суддя міжнародної категорії В'ячеслав Бєлєвцов оголосив про залучення молодих арбітрів у віці 18-20 років до суддівства матчів серед юніорів, що сприятиме розширенню суддівської спільноти в країні.

Олександр Свіщов наголосив на важливості розвитку молодих суддів, які будуть залучені до обслуговування юніорських змагань.

"Ми маємо працювати над розширенням суддівської спільноти, зокрема вихованням молодих арбітрів, які спочатку судитимуть юніорські змагання, а далі зможуть працювати на змаганнях дорослих", — зазначив Свіщов.

Нещодавно Олександр Юрійович Свіщов також взяв участь у відкритті Всеукраїнського турніру з водної поло пам'яті Віталія Лісуна, який став важливою подією для українського спорту. Свищев наголосив, що такі турніри сприяють розвитку водного поло та збереженню пам'яті про видатних діячів спорту.

Олександр Свіщов розповів про важливість розвитку суддівської спільноти та юніорського водного поло - фото 2

Олександр Свіщов розповів про важливість розвитку суддівської спільноти та юніорського водного поло - фото 3

Олександр Свіщов розповів про важливість розвитку суддівської спільноти та юніорського водного поло - фото 4





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини