Головна Новини Спорт зимові види спорту Новий скандал у спорті: Росія купила колишнього хокеїста збірної України
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий скандал у спорті: Росія купила колишнього хокеїста збірної України

Завальнюк виступав за Україну на Олімпіаді-2002 та провів 45 матчів на Чемпіонатах світу за українську команду

11 липня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Колишній хокеїст збірної України з хокею і ексспівробітник Федерації хокею України В’ячеслав Завальнюк увійшов до тренерського штабу клубу російської Молодіжної хокейної ліги "Чайка" з Нижнього Новгорода. Федерація хокею України засудила цей крок і заявила про ініціювання процедури позбавлення Завальнюка всіх спортивних і державних звань, включаючи Орден "За заслуги" ІІІ ступеня, який він отримав у 2008 році.

Новий скандал у спорті: Росія купила колишнього хокеїста збірної України

В’ячеслав Завальнюк (фото з відкритих джерел)

Федерація зазначила, що "манкуртам і запроданцям не місце в українському суспільстві і хокеї зокрема", вважаючи дії Завальнюка ганебними. Завальнюк раніше представляв Україну на Олімпіаді-2002 та провів 45 матчів на Чемпіонатах світу за українську команду.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія за мільйон рублів купила українську спортсменкуНа Турнірі претенденток 2024 зустрілись дві шахістки, які народились у Львові. Однак, Анна Музичук виступає за Україну, а її суперниця Катерина Лагно обрала Росію, яка заплатила за її перехід мільйон російських рублів.  

З 3 по 22 квітня у Торонто відбувся Турнір претендентів серед чоловіків та жінок, перемога на якому дозволяє стати претендентом у поєдинку за шахову корону з чинним чемпіоном. Під час третього раунду турніру відбулась зустріч українки Анни Музичук та росіянки Катерини Лагно. Перед початком гри жінки протягом двох хвилин уникали зорового контакту, а також не потиснувши рук почали шахову партію, яка закінчилась нічиєю.

Колишня українка Катерини Лагно навіть після 2022 року продовжує виступати за Росію під нейтральним прапором ФІДЕ. Це сталось попри те, що вона уродженка Львова, яка згодом переїхала до Краматорська та Донецька, який обстрілюють росіяни.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини