Головна Новини Спорт спорт і держава Зимові Олімпійські ігри в Україні: наскільки це можливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зимові Олімпійські ігри в Україні: наскільки це можливо

В Україні планують відновлювати спортивну інфраструктуру для дітей

13 вересня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

В Україні можуть відбутися зимові Олімпійські ігри. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зимові Олімпійські ігри в Україні: наскільки це можливо

Президент хоче провести Олімпіаду в Україні, фото офісу президента

За словами президента Зеленського, наша держава претендує на статус господарки зимових Олімпійських ігор. Тому представники українського олімпійського комітету почнуть найближчим часом переговори з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК). Українська делегація для цього поїде до штаб-квартири МОК у Лозанні.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах схвалив ініціативу українців та зазначив, що у нашій державі чудова спортивна інфраструктура та гарні спортивні традиції. Від президента України Томас Бах отримав орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Під час святкування тридцятої річниці створення Національного олімпійського комітету глава держави анонсував розбудову спортивної інфраструктури в країні.

Планується в рамках реалізації програми "Здорова Україна" створити 18 дитячих спортивних інтернатів, в тому числі й дітей, що позбавлені батьківського піклування; реконструювати 100 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Також буде збудовано дві тисячі парків для фізичної активності, десять тисяч спортивних майданчиків, 19 льодових арен, 100 стадіонів, 25 спортивних "магнітів" та багатофункціональні комплекси у кожному обласному місті для проведення різноманітних змагань та урбан-парки.

Спорт став одним із стратегічних напрямків розвитку України, зазначив президент та додав, що проведення Олімпіади в Україні — це мрія, що має втілитися.

Як повідомляв портал "Коментарі", The New York Times випустила статтю про спортивний успіх української паралімпійської збірної.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини