Головна Новини Спорт спорт і держава На Алеї зірок в Києві з'явилися нові імена
commentss НОВИНИ Всі новини

На Алеї зірок в Києві з'явилися нові імена

Імена трьох олімпійських спортсменів увіковічені на Алеї зірок

14 вересня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

На Алеї зірок є іменні зірки видатних діячів кіно, музикантів, відомих спортсменів. Тепер там додалися три таблички з іменами олімпійських спортсменів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Суспільне.

На Алеї зірок в Києві з'явилися нові імена

Імена трьох олімпійських спортсменів тепер є на Алеї зірок, фото з відкритих джерел

Серед володарів іменних табличок — бронзовий призер Олімпіади каратист Станіслав Горуна, борчиня та бронзова призерка Олімпіади Ірина Коляденко та борець й чемпіон Олімпіади народний депутат Жан Беленюк.

Ірина Коляденко присвятила свою зірку тренеру. Станіслав Горуна зазначив, що іменні зірки на Алеї — це повага українців до олімпійських спортсменів.

До речі, першою в категорії "спорт" на Алеї з'явилася зірка з ім'ям відомого українського боксера за версією WBC, чемпіона світу Віктора Постола.

Нагадаємо, що на розі бульвару Лесі Українки, вулиці Еспланадної та Спортивної площі 14 листопада 2015 року вперше було закладено 9 іменних зірок видатних українців.

Створення Алеї мало на меті популяризацію національної культури, мистецтва та спортивних досягнень. На Алеї розміщено латунні пам'ятні знаки, що мають розмір 30 на 60 см. Знаки містять написи про вклади лауреатів у таких сферах як кіно, музика, спорт, а також QR код. Код можна відсканувати та почитати про кар'єру лауреата.

Чию зірку розмістити на Алеї вирішує експертна комісія з представників громадськості, експертів медіаринку та представників організаторів проекту ГО "Спільна Перемога" та Gulliver.

Як повідомляв портал "Коментарі", Ірина Коляденко отримала другу квартиру, бо першу подаровану їй віддала своєму тренеру Володимиру Яременку, який готував спортсменку до Олімпійських ігор-2020.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини