Головна Новини Спорт інші види спорту У США вибухнув скандал із трансгендерною плавчинею: вже є судові позови
commentss НОВИНИ Всі новини

У США вибухнув скандал із трансгендерною плавчинею: вже є судові позови

Закон Айдахо став першим законом у США, який забороняє таким спортсменам брати участь у змаганнях

31 грудня 2021, 20:10 comments2599
Поділіться публікацією:

В грудні 2021 року Лія Томас як студента університету Пенсильванії взяла участь в змаганні студентських команд США. І побила одразу три рекорди. При цьому виграла вона з шаленим відривом від суперниць. Для прикладу, на дистанції 1500 метрів Томас випередила найближчу переслідувачку на 38 секунд. А в запливі на 500 метрів – на 14 секунд.

У США вибухнув скандал із трансгендерною плавчинею: вже є судові позови

Плавання - фото із відкритих джерел

Як передає sport.24tv.ua, вже тоді цей виступ викликав чимале обурення серед інших плавчинь. Адже ще два роки тому Лія Томас була Віллом Томасом та змагалася серед чоловіків. Але після цього Вілл зробив операцію зі зміни статі. Далі була річна гормональна терапія – курс по зниженню рівня тестостерону. Лише після цього Національна студентська спортивна асоціація (NCAA) дозволила вже Лії Томас виступати серед дівчат.

Плавчиня Медісон Кеньйон, яка п'ять разів вже програла Томас, подала клопотання до суду штату разом з іншою спортсменкою, Мері Кейт Маршалл. Дівчата закликали підтримати закон про справедливість у жіночому спорті.

Закон Айдахо про справедливість у жіночому спорті підписано у березні 2020 року і став першим законом у США, який забороняє трансгендерам брати участь у жіночих видах спорту у школах. До них приєдналися і в Техасі – там теж заборонили школярам-трансгендерам виступати за команди іншої статі.

"Той факт, що це все ще відбувається, що жінки, як і раніше, програють біологічним чоловікам у власному виді спорту, показує, чому нам потрібно більше спортсменок, щоб говорити про це. Скажіть NCAA, вашим спортивним директорам та тренерам, що ви хочете чесної конкуренції, тому що говорити про це не так страшно, як здається, і кількість підтримки величезна", – сказала Кеньйон.

Варто відзначити, що Томас виступить на чемпіонаті США з плавання в березні 2022 року.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про найкращих спортсменів України 2021 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

1 січня 2022, 20:33

Хитросделаный пидорас! Когда их разрешат отстреливать как брак природы! И деать из них корм для животных, чтобы хоть так польза была.


Новини