Головна Новини Спорт інші види спорту Стало відомо, наскільки в Україні популярний кіберспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, наскільки в Україні популярний кіберспорт

Згідно з дослідженням NielsenIQ и Wargaming, 6 із 10 українських геймерів час від часу дивляться киберспортивні змагання

22 квітня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:

Кілька останні років демонструють збільшення інтересу українців до кіберспорту. Судячи з інформації дослідників NielsenIQ и Wargaming, близько 13% вітчизняних геймерів є учасниками професійних комп'ютерних змагань.

Стало відомо, наскільки в Україні популярний кіберспорт

Кіберспорт в Україні набирає популярності. Фото із відкритих джерел

Про кіберспорт пересічний українець знає не так багато. Якщо говорити простими словами, то це різні "матчі" в відео-іграх, в яких беруть участь гравці з усього світу.

Згідно із результатами досліджень, проведених в Україні, тільки четверо із десяти геймерів-українців не переглядають кіберспортивні змагання. Варто відзначити, що в професійні спортивні "бої" вступає кожен десятий вітчизняний відео-гравець.

У NielsenIQ стверджують, що близько 2% українських геймерів взяли за звичку переглядати кіберспортивні змагання щодня. Раз на тиждень таким "хобі" захоплюється близько 13% гравців.

При цьому досить великий відсоток і тих, хто абсолютно не цікавиться таким видом спорту — 40%.

Серед загальної кількості геймерів, які регулярно беруть участь у змаганнях, пов'язаних із комп'ютерними іграми, 19% прагнуть стати професійними кіберспортсменами. При цьому регулярно в подібних заходах бере участь лише невелика частина опитаних: 7% — в аматорських чи локальних турнірах, 4% — у визнаних фаховими.

Варто відзначити, що більшість зацікавлених у відеоіграх вбачають у такому процесі можливість отримати додатковий драйв. Також чергові змагання приносять геймерам задоволення і нові навички, які вони "позичають", спостерігаючи за суперниками. 29% опитаних, до слова, вважають, що кіберспорт підвищує їхню репутацію.

За словами представниці компанії NielsenIQ Тетяни Шевченко, у світі кіберспорт стрімко набирає популярності. Особливо це стосується не самих гравців, а глядачів. Спеціалістка каже, що з кожним роком аудиторія подібних змагань збільшується в середньому на 20%. До речі, одним з факторів, що впливає на розвиток кіберспорту зараз, є, очікувано, коронавірусна пандемія.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яку відеогру українці визнали найпопулярнішою в країні.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому деякі відеоігри можуть виявитися в Україні під забороною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.wargaming.net
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини