Російська тенісистка підтримала українок після перемоги над першою ракеткою

Найкраща російська тенісистка висловила слова підтримки в бік українських колег.

Російська тенісистка Дар'я Касаткіна зустрілась з першою ракеткою України Ангеліною Калініною під час турніру WTA в Істборні. Після поєдинку росіянка підтримала українок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс "Великий теніс України".

В 1/16 фіналу українка Ангеліна Калініна програла у двох сетах 6:3, 6:1. Після закінчення матчу між українкою та росіянкою не відбулось традиційного рукостискання.

Під час післяматчевої пресконференції Касаткіна пояснила, що з розумінням ставиться до відмови українських спортсменок тиснути руку росіянам та білорусам на корті. Журналісти пригадали, що на попередньому турнірі у Франції росіянка програла іншій українці Еліні Світоліній і не підійшла тиснути руку. Тоді французька публіка освистала її. Однак цього разу глядачі у Великій Британії були більш лояльні.

"Я розумію, що, можливо, у Франції вболівальники не так сильно залучені в ситуацію, як тут, у Великій Британії, тож це моє пояснення того, що сталося", – говорить Касаткіна.

Після цього російська тенісистка закликала усіх зрозуміти позицію українок та прийняти її.

"Позиція гравців з України була доволі ясною, і ми маємо приймати її та поважати. Ми повинні це зробити і вболівальники теж повинні це прийняти", - вважає Касаткіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська тенісистка Еліна Світоліна подякувала російській спортсменці.

Також "Коментарі" писали про японську тенісистку, яка випадково влучила м'ячем у дівчину на корті та отримала серйозне покарання.