Головна Новини Спорт інші види спорту Перша ракетка світу ризикує пропустити Australian Open-2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша ракетка світу ризикує пропустити Australian Open-2022

Сербський тенісист являється володарем дев'яти титулів Australian Open

15 січня 2022, 12:05
Поділіться публікацією:

В суботу, 15 січня, в Австралії, було затримано першу ракетку світу Новака Джоковича. Його затримали перед судовим засіданням щодо справи про анулювання його візи та депортацію.

Перша ракетка світу ризикує пропустити Australian Open-2022

Новак Джокович - фото із відкритих джерел

Як повідомляє suspilne.media, спортсмен перетнув кордон країни, будучи невакцинованим, і тепер місцева влада прагне його депортувати. Крім того, сербському гравцю загрожує заборона на в'їзд до Австралії на ще три роки. Це означає, що 34-річний Джокович ризикує пропустити не лише Australian Open у 2022-му, а й у наступних трьох сезонах.

Спортсмена знову помістили до імміграційного ізолятора Park Hotel. Там він перебуватиме у ніч із суботи на неділю. А вже в неділю, 16 січня, о 9:30 за місцевим часом (00:30 за київським) відбудеться слухання. Водночас перший матч Новака Джоковича на Відкритому чемпіонаті Австралії має пройти у понеділок, 17 січня, проти іншого представника Сербії Міоміра Кечмановича.

Складується цікава ситуація, у разі перемоги в судовому засіданні Джокович повинен вийти на корт за лічені години. Цікаво, що серб являється володарем дев'яти титулів Australian Open, виграти більше не вдавалось ще нікому. При цьому чинна перша ракетка світу продовжує гонитву за званням найбільш титулованого гравця за кількістю трофеїв "Великого Шолома". Наразі в активі Джоковича їх 20, стільки ж у швейцарця Роджера Федерера та іспанця Рафаеля Надаля.

Що кажуть юристи Новака Джоковича та влада Австралії?

Як стало відомо, особисто міністр імміграційної політики Австралії Алекс Гоук вдруге анулював візу Новака Джоковича, назвавши це рішення таким, що "відповідає інтересам суспільства". Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, своєю чергою, підкреслив, що цей вчинок було "ретельно обмірковано".

"Австралійці принесли багато жертв під час цієї пандемії, і вони справедливо очікують, що ці жертви будуть виправдиними", — приводить слова Моррісона ВВС.

Водночас юристи Новака Джоковича стверджують, що оскарживатимуть рішення Гоука через "недійсне та нелогічне" обґрунтування. За словами адвоката Ніка Вуда, воно засноване на негативному відношенні до тих, хто відмовляється від вакцинації, а не через медичні показання. На думку Вуда, депортація гравця так само може спричинити "громадянські заворушення".

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що колишня зірка світового тенісу має великі фінансові проблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини