Головна Новини Спорт інші види спорту Дзюдо і карате: українські спортсмени здобули медалі на міжнародних змаганнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Дзюдо і карате: українські спортсмени здобули медалі на міжнародних змаганнях

Українські спортсмени здобули медалі на Кубку Європи з дзюдо та міжнародному турнірі з карате

28 березня 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

На Кубку Європи серед юніорів (U-21) в Афінах українка Єлизавета Литвиненко виборола "золото" та стала чемпіонкою з дзюдо. Про це повідомляють в прес-службі Федерації дзюдо.

Дзюдо і карате: українські спортсмени здобули медалі на міжнародних змаганнях

Фото Фейсбук Федерація дзюдо

18-річна Єлизавета змагалася із суперницями у ваговій категорії до 78 кг. Спортсменці вдалося подолати представницю Туреччини Топоглу, борчиню з Кіпру Мічаілідоу й латвійку Долгілевічею.

"Звичайно, відповідальність була велика, адже сьогодні я була єдиною представницею України в Афінах. Втім, я не хвилювалася, а намагалася по максимуму виконати свою роботу. Вже досить давно не було стартів, тому хотілося вийти і поборотися. Останній місяць був дуже складний, особливо в моральному плані. Звістка про війну застала нас на зборі, тому перші тижні ми постійно були в телефонах, слідкували за новинами, переживали за рідних. Дуже боляче спостерігати за тим, що відбувається в нашій країні", — повідомила спортсменка.

Також вона розповіла, що в Афінах українців активно підтримували. Після Кубку вона поїде на Grand Slam в Анталію.

"Срібло" виборов Станіслав Корчемлюк на Кубку Європи. Спортсмен був єдиним представником України серед чоловіків та змагався в ваговій категорії до 81 кг. Три поєдинки він впевнено перемагав, у фіналі поступився азербайджанцю Магерраму Імамвердієву.

Як повідомляють в прес-службі Федерації карате, українці здобули 18 медалей – 4 золота, 3 срібних, 11 бронзових медалей на міжнародному турнірі 42 GRAND PRIX SLOVAKIA.

Українська команда посіла 9 місце серед 30 країн. Всього в турнірі взяли участь 1490 каратистів, з яких 22 українця.

"Золото" здобули: Коляда Маргарита, Pashaev Team, Київ (U10 -37 кг); Герула Злата ,Тігрьонок, Одеса ( U8 -20 кг); Владислав Руденко, Мауглі, Одеса (U14 – 55кг); Яновський Давид, Легіон, Одеса (куміте juniors -61 кг).

"Срібло" вибороли: Баранова Уляна, Окінава, Одеса (ката U14)/ (U14 +50 кг) та Герула Роман, Тігрьонок, Одеса ( U14 – 40 кг).

Володарі "бронзи": Глущенко Артур, Окінава, Одеса (ката U14)/ (U14 – 55 кг); Ващишин Анна, Юніон, Львів (куміте кадети – 47 кг)/(куміте юніори – 48 кг); Коляда Маргарита, Pashaev Team, Київ (U12 – 35 кг); Владислав Руденко, Мауглі, Одеса (куміте кадети – 52 кг); Яновський Давид, Легіон, Одеса (U21 — 67 кг); Вєчканов Максим, Окінава, Одеса (U14 – 40 кг); Панчук Артем, Тігрьонок, Одеса (U21 – 60 кг); Шолохова Олександра, Concordia, Запоріжжя (-61 кг) та Сєлємєнєва Еліна, Concordia,Запоріжжя (-68 кг).

Як повідомляв портал, українці здобули перемоги на Чемпіонаті Європи та Кубку Європи із зимових видів спорту.

Дзюдо і карате: українські спортсмени здобули медалі на міжнародних змаганнях - фото 2
Дзюдо і карате: українські спортсмени здобули медалі на міжнародних змаганнях - фото 3
Дзюдо і карате: українські спортсмени здобули медалі на міжнародних змаганнях - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини