Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Зміна правил: Російські та білоруські тенісисти змагатимуться на Олімпіаді-2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміна правил: Російські та білоруські тенісисти змагатимуться на Олімпіаді-2024

На початку березня ITF ухвалила рішення про допуск російських та білоруських тенісистів як нейтральних

14 квітня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Міжнародна федерація тенісу (ITF) оголосила, що тенісисти з Росії та Білорусі матимуть можливість виступати на Олімпійських іграх 2024 року у Парижі як нейтральні учасники, не вимагаючи від них участі у матчах національних збірних. 

Зміна правил: Російські та білоруські тенісисти змагатимуться на Олімпіаді-2024

Російські та білоруські тенісисти змагатимуться на Олімпіаді-2024

За правилами ITF, щоб взяти участь в Олімпійських і Паралімпійських іграх, спортсмени мали брати участь у двох матчах за свої національні команди протягом чотирьох років до ігор. Однак, через відсторонення збірних Росії та Білорусі від міжнародних змагань у рамках Кубка Девіса та Кубка Біллі Джин Кінг, ці тенісисти не могли виконати зазначені вимоги.

ITF вирішила дозволити Олімпійським комітетам Росії та Білорусі подавати запити на звільнення від обов'язкової участі у національних командах. 

Після затвердження списків учасників з боку ITF, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) перевірятиме дотримання критеріїв нейтральності, перш ніж дозволити спортсменам з Росії та Білорусі виступати на іграх. Крім того, ITF обіцяє підтримувати зв'язок з Олімпійськими комітетами зазначених країн для забезпечення прозорості та чесності процесу допуску.

Залишаються чинними певні кваліфікаційні обмеження для участі у різних змаганнях: для одиночних змагань спортсмени мають увійти в топ-56 світового рейтингу, для парних змагань — у топ-10 парного рейтингу, а для змішаних змагань необхідно належати до топ-15 команд комбінованого рейтингу.

Олімпійський турнір з тенісу в Парижі заплановано провести з 27 липня по 4 серпня 2024 року, де фанати тенісу з усього світу зможуть спостерігати за виступами найкращих спортсменів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини